Aangeboden door Dibbet Total Home Concept

Branded Content Familiebedrijf

Dibbet Total Home Concept: hoe 'frustratie' kan leiden tot projecten om trots op te zijn

Van verbouwing, renovatie en interieuradvies tot het ontwerpen, produceren en monteren van stalen deuren: Dibbet Total Home Concept, een familiebedrijf uit Barneveld, is van alle markten thuis. Met één aanspreekpunt, minimale overlast en maximaal resultaat. Vooral met stalen deuren wil Dibbet zich komende jaren meer en meer gaan richten op (horeca)bedrijven en kantoren.

Jeroen Kreule | Foto's: JustJusta 14 oktober 2020

Dibbet doors

De nieuwe generatie van het familiebedrijf: Zussen Sophie (links) en Julia Dibbet. Foto: Ruud Voest.

Meer weten over wat Dibbet Doors & More voor jou kan betekenen? Kijk dan hier.

Stalen kozijnen in een voormalige sigarenfabriek – nu appartementencomplex met winkels - aan de Oudegracht in Utrecht. Stalen vouwwanden in een tot chique tuinhuis omgebouwde hooiberg op het platteland. Maar ook een geïsoleerde, zwartstalen buitenpui bij een hoekhuis in een dorp op de Veluwe. Wat deze projecten met elkaar gemeen hebben? Het zijn stuk voor stuk projecten van Dibbet Doors & More om trots op te zijn, beaamt de 21-jarige Sophie Dibbet van het familiebedrijf uit Barneveld.

Stalen deuren met gehard veiligheidsglas zijn stoer en stijlvol tegelijk, bovendien zorgen ze voor veel lichtinval. Of het nu gaat om stalen deuren in een huis, winkel of kantoorpand. ,,Onze kracht? We leveren in de eerste plaats kwaliteit, maar leveren ook snel en zijn servicegericht. Wij werken met de meest smalle profielen en maken alles op maat. We werken dus niet met een standaard collectie. Van ontwerp en productie tot montage: we doen alles in eigen beheer’’, aldus Sophie. De trend van dit moment? ,,De meeste mensen kiezen voor zwarte profielen, maar steeds vaker willen ze een ander kleurtje, zoals gespoten brons.’’

Dibbet Doors & More ontstaan uit lichte frustratie

Dibbet Doors & More is min of meer ontstaan uit lichte frustratie, vervolgt ze. Jan Dibbet, haar vader, is al jaren aannemer en specialist in woningrenovaties. In de beginperiode plaatste hij met enige regelmaat stalen binnendeuren die hij niet zelf maakte, maar elders bestelde. ,,De levertijd van zo’n deur was soms drie maanden, in zijn ogen duurde dat veel te lang. Was hij klaar met een verbouwing, moest de klant nog weken wachten voordat die stalen deur geplaatst kon worden.

Ook vond mijn vader het vervelend dat hij eerst een offerte moest ondertekenen voordat iemand kwam inmeten, adviseren en ontwerpen. Hij wilde daar van af en nam uiteindelijk maar het heft in eigen hand. Zo is Dibbet Doors ontstaan. In onze grote loods maken wij nu zelf stalen binnen- en buitendeuren met gehard veiligheidsglas. Snel, goed en tegen een eerlijke prijs, gebaseerd op persoonlijk advies.’’ Sophies moeder Crista – de vrouw van Jan - heeft de leiding over Dibbet Doors & More.

''We hebben alle werkzaamheden in eigen hand en zijn dus een echt familiebedrijf"

Sophie Dibbet, Dibbet Total Home Concept

Dibbet Doors & More is onderdeel van Dibbet Total Home Concept, zegt Sophie. Hart van dit familiebedrijf vormt Dibbet Bouwbedrijf Exclusief, dat wordt gerund door Jan Dibbet. Het bouwbedrijf – dat zich met name richt op verbouwingen en renovaties van woningen, restaurants en kantoorpanden – heeft alle werkzaamheden in eigen hand: van tegelzetten, schilder- en timmerwerk tot elektra en installatieklussen. Julia Dibbet, het 19-jarige zusje van Sophie, is sales manager. ,,We zijn dus een echt familiebedrijf.’’

Als interieurontwerpster en stylist houdt Sophie zich voornamelijk bezig met Dibbet Interiors, de derde tak van Dibbet Total Home Concept. Ze geeft onder meer interieuradvies aan de hand van 3D ontwerpen.

Projecten om trots op te zijn

De drie onderdelen van Dibbet Total Home Concept werken vaak samen. Mooi voorbeeld is Roadhouse Bar & Kitchen, een Amerikaans restaurant in Arnhem. Van grootschalige verbouwing, interieuradvies, belichting en stalen deuren: het was een groot en vooral uitdagend project waar de hele familie Dibbet bij betrokken was en trots op mag zijn.

Jan Dibbet is ook trots op een project in het eigen Barneveld: Eleonora, een meubelwinkel met grote showroom. ,,Met Dibbet Doors hebben we al het staalwerk in de kantoren achter de showroom gemaakt. We hebben gebruik gemaakt van silence folie: geluiddempende beglazing, zodat kantoorpersoneel niet te kampen heeft met geluidsoverlast.’

"Ontzorgen is het sleutelwoord. Met één aanspreekpunt, minimale overlast en maximaal resultaat’’

Sophie Dibbet, Dibbet Total Home Concept

Sophie noemt een villa in Voorthuizen als mooi voorbeeld waar de hele familie Dibbet bij betrokken is geweest. ,,Dat is een project waar we alles gedaan hebben: van 3D ontwerp en meubeladvies tot en met uitvoering.’’ Dibbet Interiors heeft de villa van top tot teen ontworpen, het bouwbedrijf heeft de verbouwing en uitbouw verzorgd, Dibbet Doors maakte de enorme buitenpui, binnenpuien en de entree.

Sophie: ,,Met Dibbet Total Home Concept hebben wij alle expertise in huis: of het nu gaat om een verbouwing of het plaatsen van een stalen deur. Ontzorgen is het sleutelwoord. Met één aanspreekpunt, minimale overlast en maximaal resultaat.’’

Meer weten over wat Dibbet Doors & More voor jou kan betekenen? Kijk dan hier.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.