Nieuws Familiebedrijf

Holtens vakantiepark weer open voor toeristen na wegblijven vluchtelingen

Een jaar lang heerste er rust op vakantiepark De Lindenberg in Holten, schrijft de Tubantia. Het COA had het park tot zijn beschikking voor het plaatsen van vluchtelingen. Er werden alleen geen vluchtelingen geplaatst en toeristen mochten er niet komen. Vanaf 1 oktober is het park weer open voor het toerisme. " Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet."

RONALD VRUGTEMAN | FOTO TOMA TUDOR 24 augustus 2017

205720160616holten

"Het is nog steeds een wat vreemde gewaarwording om over een uitgestorven park te wandelen. En straks moet ik waarschijnlijk weer wennen aan al het leven in de brouwerij." Jacob van Lindenberg jr. mag per 1 oktober zijn vakantiepark in het Holtense buitengebied weer openstellen, nadat de 60 vakantiebungalows een jaar lang leegstonden in afwachting van vluchtelingen die tijdelijke opvang nodig hadden.

Huisvesting

"Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers benaderde ons vorig jaar met de vraag of we ons park ter beschikking wilden stellen voor de tijdelijke huisvesting van statushouders. Het COA verwachtte een grote toestroom van vluchtelingen, die gehuisvest zouden moeten worden in asielzoekerscentra. Het probleem was dat die centra al eivol zaten met vluchtelingen met een verblijfsvergunning die wachtten op een woning. Voor die groep wilde het COA onze bungalows huren", aldus Jacob, die het vakantiepark aan de Borkeldsweg samen met zijn ouders Jacob sr. en Ina bestiert.

Lees ook: De succesfactor van Center Parcs

Overname

Het COA had de familie Van Lindenberg in het verleden al eerder benaderd met de wens het vakantiepark als opvanglocatie te gebruiken. Destijds ving het bot. Vorig jaar was er meer bereidheid om eens te praten. Jacob sr. zei toen in deze krant dat hij een keer van zijn pensioen wilde gaan genieten en de onderneming wilde overdoen aan zijn zoon. Maar banken zagen voor die overname te veel beren op de weg. Het verzoek van het COA kwam daarom als geroepen. En al kwam er geen enkele statushouder naar De Lindenberg, het COA betaalde trouw de huur.

Lastige markt

Jacob jr.: "De gevolgen van de recessie hebben meegespeeld bij ons besluit als opvanglocatie te fungeren. De markt was ontzettend lastig en de concurrentie van de grote vakantieparken fors. Verhuren aan het COA gaf ons een jaar de tijd een goede oplossing te vinden voor de overname. In het afgelopen jaar hebben we wat dat betreft enorme stappen kunnen maken en we zijn er bijna. Ook hebben we de gelegenheid aangegrepen om het park op te knappen. Het laatste deel drukriolering is aangelegd, zowel het binnen- als het buitenschilderwerk van de meeste bungalows is gedaan. We hebben een pannakooi gemaakt en de binnenspeeltuin is van het restaurant naar een nieuw onderkomen verhuisd. Ook zijn de zespersoonsbungalows compleet nieuw ingericht. We zijn er helemaal klaar voor om gasten te ontvangen."

Trouwe gasten

Van Lindenberg heeft alle trouwe gasten een brief gestuurd om ze op de hoogte te brengen van de heropening. "Ze zijn gewezen op onze nieuwe website. De eerste boekingen komen binnen en we zijn blij dat de vaste gasten ons nog niet zijn vergeten. Ze waren vooraf al zeer begripvol. We kregen zelfs kaartjes met gelukwensen, maar ook bloemen en flessen wijn. Ook familie, vrienden, het gemeentebestuur en ambtenaren hebben ons prima begeleid. Nu moet het park weer gaan lopen. Ik zie het als een vliegwiel dat langzaam op gang komt en dan steeds sneller gaat draaien. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet."

Verhuur gaf ons de tijd oplossing te vinden voor de overname

Jacob van Lindenberg |