Nieuws Familiebedrijf

Populaire Ossendrechtse tattoozaak tot januari volgeboekt

Robs Tattoos in Ossendrecht trekt klanten van heinde en verre. ,,Als je nu een afspraak maakt, kun je in januari komen." Dat schrijft BN/De Stem.

Marjo Peppelaar | Foto: Tonny Presser 2 juni 2017

Robs Tattoos Ossendrecht

Een dorp als Ossendrecht is niet de eerste plaats waar je een drukbezochte tattooshop verwacht, maar Robs Tattoos aan het Hondseind trekt liefhebbers van heinde en verre. ,,Als je nu een afspraak maakt, kun je in januari komen", schat tattoo-artist Rob Jissink de wachtlijst in.

Familiebedrijf

Rob runt de shop met zijn vrouw Kristel en sinds kort werkt ook de Rotterdamse tattoo-artist Ewout Blok er twee dagen per week. Robs zoon Bradley (20) werkt als floormanager in de sfeervolle zaak. Overal hangen foto's en afbeeldingen van de stijlen waar ze sterk in zijn. Voor Rob zijn dat de Japanse stijl, grote 'schilderijen' met draken, geisha's en slangen en de old school tattoos met stevige lijnen en felle kleuren. Kristel werkt ook veel in de neo-traditionele stijl, een combinatie van old school met romantiek, nostalgie en soms een knipoog naar het macabere.

Hype

Tattoos zijn een hype, weet het stel. ,,Vroeger deed je het om je af te zetten tegen je ouders, tegenwoordig komt je moeder gezellig mee", lacht Kristel. Stiekem vinden ze het best jammer dat tattoos hun rebelse imago kwijt zijn. ,,Vroeger deed je het om anders te zijn. Nu ben je eerder anders als je geen tatoeages hebt", zegt Kristel. De rollen zijn omgedraaid, bevestigd Rob: ,,Mede dankzij tv-programma's als Ink Master is de tattoo veel toegankelijker geworden. Vroeger was het echt iets voor de underground, het had iets duisters."

Passie

Rob tatoeëert inmiddels ruim 23 jaar en heeft de shop in Ossendrecht al 17 jaar. ,,Dat is echt uit passie ontstaan. Van jongs af aan wist ik al dat ik later wilde gaan tatoeëren. Als ik op vakantie zo'n ruige zeeman zag lopen met zijn tattoos ging ik er achteraan."

Lees ook: In de rij voor een tattoo

Echt ambacht

Hij vertelt hoe hij op zijn veertiende voor het eerst in een tattooshop terechtkwam, vlakbij de Moulin Rouge in Parijs. ,,Ik sprak geen woord Frans en had 25 francs op zak. Die man begon gelijk in het Frans tegen mij te schreeuwen, toen zijn we toch maar doorgelopen." Maar een jaar later was zijn eerste versiering, een zwaluw, een feit. Die is inmiddels niet meer te zien, want zowel Rob als de prachtige Kristel, zijn van top tot teen gedecoreerd met kleurige tatoeages: armen, benen, lijf, tot in hun gezicht toe. Rob is een tattoo-artist van de oude stempel: hij heeft het zichzelf aangeleerd. ,,Tatoeëren is echt een ambacht en er gaan jaren overheen eer je het onder de knie hebt. Het is het mooiste beroep van de wereld, maar ook zwaar: je moet altijd je aandacht en focus erbij houden. Want het moet iedere keer goed zijn."

Ink Master

Kristel leerde het vak bij Inkstitution van Errol Buwalda, bekend van Ink Master. ,,Ik maakte dagen van 14 uur en mocht pas na een jaar voor het eerst op een klant werken." Voor Rob en Kristel zijn tattoos een levensstijl. Rob: ,,Met een tattoo draag je uit hoe jij wil dat mensen naar je kijken."

Mede dankzij tv-programma's als Ink Master is de tattoo veel toegankelijker geworden

Rob Jissink