Nieuws Familiebedrijf

Sapori e Ricordi uit Enschede genomineerd voor 'beste italiaan'

De Italiaanse trattoria Sapori e Ricordi aan de Haverstraatpassage is nog geen drie jaar open, schrijft de Tubantia. Maar moeder Rosa en haar dochters Irene en Dominique Mazzarella hebben nu al één van de tien nominaties gekregen voor de verkiezing van 'beste italiaan van Nederland'.

ANJA KRUISE | Foto Thinkstock 25 juli 2017

Thinkstock Photos 476416795

Die wordt al jaren georganiseerd door Italië Magazine, een blad voor de ware italofiel.

Mysteryguest

De top 10 wordt gedomineerd door restaurants uit de Randstad. Rosa Mazzarella is apetrots. Ze had zichzelf niet opgegeven, maar blijkt een mysteryguest te hebben gehad. "Dat kreeg mijn dochter Irene te horen toen ze Italië Magazine belde, nadat we een brief van dat blad hadden gekregen."

Trattoria

De meeste genomineerde zaken zijn restaurants. Dat is Sapori e Ricordi niet. "We zijn een trattoria, je eet hier zoals thuis, informeler dan in een restaurant. We hebben bijvoorbeeld geen keurige vaasjes met bloempjes op tafel." Een menukaart is er evenmin, de Zuid-Italiaanse streekgerechten worden gekookt met ingrediënten die voorhanden zijn. ,,En op is op." Rosa Mazzarella noemt zichzelf ook geen kok. "Ik ben de mama van de keuken en ik kook zoals ik het van mijn oma, moeder en tantes heb geleerd." De bedrijfsnaam geeft dat aan: sapori betekent smaken, ricordi is herinnering. De vasteklantenkring bestaat uit Nederlanders die gek zijn van Italië. Het publiek kan op de site van Italië Magazine stemmen. De winnaars van de juryprijs en de publieksprijs worden op 18 september bekendgemaakt.