Nieuws Familiebedrijf
Geen opvolger voor vader Kees: slagerij Verbree moet na 105 jaar deuren sluiten
Voor een goed stuk vlees komen Delftenaren al generaties lang bij Slagerij Verbree in de C. Fockstraat. Daar komt nu verandering in, want eigenaar Kees Verbree (55) sluit de zaak. ,,We gaan het missen, maar gelukkig zijn de herinneringen voor altijd.”

Slager Kees Verbree met zijn kinderen Kelly en Rick. Foto: Lieke Zweekhorst
Slagerij Verbree is een familiebedrijf dat al 105 jaar lang bestaat. De zaak sluit, omdat meerdere werknemers met pensioen gaan. Op zaterdag 22 juli zijn ze voor het laatst open.
Dochter Kelly Verbree (24) werkt ook in de slagerij, maar gaat de zaak niet voortzetten, vertelt ze aan het AD. ,,Ik vind het leuk om hier te werken, maar mijn hart ligt ergens anders. Ik wil in de pedagogiek werken en mijn vader begrijpt dat.”
''We kennen bijna iedereen bij naam en iedereen kent ons, dus het zal even wennen zijn als de slagerij dadelijk niet meer bestaat''
Stoppen juiste moment: 'drie mensen met pensioen'
Dat de zaak gaat sluiten vinden Kelly en haar familie ontzettend jammer. ,,Het bedrijf bestaat al zo lang en mijn tantes, broer en soms ook neven en nichten helpen allemaal mee. Dat we gaan stoppen voelt best gek, maar nu er drie mensen met pensioen gaan is dit wel het juiste moment.”
Niet alleen de zaak zal door de familie gemist worden, ook de vele vaste klanten die er regelmatig vlees kopen en een praatje komen maken. ,,We kennen bijna iedereen bij naam en iedereen kent ons, dus het zal even wennen zijn als de slagerij dadelijk niet meer bestaat. We sluiten het met z’n allen op een mooie manier af en dan is het goed zo. De laatste dagen werken we nog samen en daarna gaan we onze eigen weg”, vertelt Kelly.
Waar Kelly een carrière tegemoet gaat in de pedagogiek, gaat Kees op een andere manier verder met het vlees. Hij gaat aan de slag bij het bedrijf van zijn neef dat vlees levert aan restaurants.
Een slager aan het werk in slagerij Verbree. Foto: Frank Jansen
Lees ook: Familiebedrijf Bakker Meelmuts vraagt na 148 jaar faillissement aan: ‘Moeilijkste beslissing ooit’