Nieuws Familiebedrijf

Staffhorst keert met vinyl en wijn terug in Utrechtse straatbeeld

Een bekende naam keert terug in het Utrechtse straatbeeld: Muziek Staffhorst komt met een nieuwe winkel aan het Willem van Noortplein. Staffhorst komt samen met Q-Vignes wijnimport in één pand. ,,De uitdaging is het toevoegen van een stukje genot aan de wereld'', zegt eigenaar Martin Staffhorst in het AD.

AD | Foto: Ruud Voest 26 oktober 2017

Precies tachtig jaar geleden opende de grootvader van Martin Staffhorst de eerste Staffhorst-winkel. In 2013 sloot de laatste vestiging van Muziek Staffhorst aan het Paardenveld. De winkel was failliet verklaard.

,,Er zit geen emotie meer in de handel, en als winkel heb je geen toegevoegde waarde. Mensen laten zich in een winkel voorlichten en struinen vervolgens thuis het internet af om het ergens voor een euro minder te kopen", zei Wim Vocking na het faillissement. Vocking was vijftig jaar betrokken bij de winkel.

Lees ook: Brasserie de Utrechter geopend in oud monumentaal Vinkepand

Vinyl

Martin Staffhorst en mede-eigenaar Anne Veen kiezen bij de nieuwe winkel heel bewust voor het verkopen van alleen platen. ,,Vinyl is emotie", vindt Staffhorst. ,,Het kopen van vinyl is een emotionele beleving. De medewerkers zijn allemaal mensen met een enorme passie voor muziek en zijn hard aan het werk om de bezoekers een fijne ervaring te geven in onze winkel.''

Met de winkel wil Staffhorst inspelen op de wensen van iedereen, jong en oud. ,,Vinyl trekt drie verschillende leeftijdscategorieën: 50-plussers -de mensen die nog van Michael Bublé houden-, dertigers -mijn kinderen houden weer van hele andere muziek dan ik-, en jongeren. Ik ben zelf 62 en ik weet niks van de muziek die de jeugd luistert. Daarom wordt het assortiment van de winkel samengesteld door studenten van het conservatorium Utrecht.''

Wijnimport

In de winkel liggen straks ongeveer tweeduizend platen in de schappen. Daarvan zijn 1.500 nieuw en 500 tweedehands. De ene kant van de winkel komt vol te staan met vinyl, maar de andere kant van de winkel wordt gevuld met drank.

Q-Vignes wijnimport komt ook in het pand. Er wordt geen alcohol geschonken in de winkel, maar de mensen die door de platen neuzen kunnen daar wel een kopje koffie bij drinken van een Utrechtse ondernemer. De winkel komt op het Willem van Noortplein 15 en wordt naar verwachting op 19 november geopend. ,,Dan wordt er wel een glaasje wijn geschonken!"

De uitdaging is het toevoegen van een stukje genot aan de wereld

Martin Staffhorst