Nieuws Familiebedrijf

Terberg group uitgeroepen tot familiebedrijf van het jaar

Terberg Group uit IJsselstein is verkozen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar 2017’. Bestuursvoorzitter George Terberg kreeg de jaarlijkse Familiebedrijven Award gisteravond in de Nieuwe Kerk in Den Haag uit handen van Prinses Laurentien. De jury was unaniem in haar eindoordeel maar benadrukte dat de drie andere finalisten, Koninklijke A-Ware Food Group, Brabantia en Koninklijke Zeelandia Groep BV, tot de top van het Nederlandse bedrijfsleven horen.

De Ondernemer 13 april 2017

Terberg

Terberg Group blinkt uit in innovatie, is erg veranderingsgezind en blijft groeien door onder meer een efficiëntere en vernieuwde wijze van productie. John Fentener van Vlissingen, voorzitter van de Stichting Familie Onderneming: ‘Binnen dit familiebedrijf heeft men oog voor de eigen medewerkers en dat resulteert in een positieve sfeer. Betrokkenheid staat centraal binnen de Terberg Group.’

Terminaltrekkers

Het begon 148 jaar geleden met een smederij in Benschop. Vier generaties later is Terberg specialist in de fabricage van terminaltrekkers. Deze zware voertuigen worden vooral in havens en op rangeerterreinen ingezet en zorgen voor het transport van containers vanuit schepen of goederentreinen naar opslagloodsen. De voertuigen van Terberg rijden rond op de grootste zeehavens ter wereld, een internationaal succes. Daarnaast kent het grote publiek Terberg ook van leaseauto’s.

Lees ook: De interne affaires van de beste familiebedrijven van Nederland

Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014), Koninklijke De Heus (2015) en Enza Zaden (2016) de award.