Nieuws Actueel

Fietsenwinkel in Oldenzaal sluit noodgedwongen deuren

Edwin Tijdhof heeft de deuren van zijn fietsenwinkel Bike Totaal aan de Enschedesestraat moeten sluiten. Zaterdag was de laatste dag voor hem en zijn twee personeelsleden. De zaak en het woonhuis staan nu te koop.

Van onze redactie 3 februari 2016

Oldenzaalfietsenwinkel

OLDENZAAL - Na twintig jaar stopt Tijdhof als fietsenmaker en fietsenverkoper. Een gedwongen keuze om een faillissement af te wenden. "Ik kan nu stoppen en mijn crediteuren en de bank recht in de ogen aankijken. Als ik verder ga, kom ik misschien nog verder in de problemen en dan is het wel te laat. Dat wil ik dus niet. Ik heb geen zin om door Oldenzaal te lopen en de ogen in mijn rug te voelen prikken", zegt Tijdhof.

Bittere pilHij maakt een montere indruk ondanks de toch pijnlijke sluiting. "Ik draai er niet omheen. Dit is heel vervelend. Voor mij, maar zeker voor het personeel. We hebben onze ziel en zaligheid er samen ingelegd en het is jammer dat het niet door kan gaan. Over de achtergronden wil ik niet te veel kwijt. Ik heb geen zin om met modder te gooien, maar het is wel even een bittere pil", zegt Tijdhof.

FietsenwereldDe twintig jaar in de fietsenwereld hebben hem veel gebracht. En dat is opvallend, want Tijdhof was niet echt een fietsenman toen hij de zaak overnam. "Ik was bij mijn vorige baas weggegaan omdat ik toe was aan iets nieuws en ik wilde al langer iets voor mezelf beginnen. Toen kwam ik hier op Berghuizen uit en ik was er met de vorige eigenaar zo uit. De tijd is voorbij gevlogen, daar ben ik eerlijk in."

Achter de wolken schijnt de zon, Tijdhof zit niet bij de pakken neer en heeft daar ook geen reden toe. De posters van de makelaar hangen inmiddels op de deur. 'Te koop' staat er groot op, want de winkel en het woonhuis zijn een geheel. "Misschien is het ook goed om hier de deur achter me dicht te trekken en verder te kijken", zegt Tijdhof.

Overnamekandidaat"De eerste overnamekandidaat heeft zich al gemeld en dat is een prettige gedachte. Deze winkel kent veel klanten uit de wijk, maar ook verder uit Oldenzaal en omstreken. Maar doordat ik met extra kosten zit door wat privézaken, is het voor mij amper te behappen. De nieuwe eigenaar kan hopelijk het personeel overnemen, want die jongens gun ik van harte dat ze hun werk houden. Ze hebben sinds het moment dat het bekend werd ook gewoon doorgewerkt om klanten te helpen en reparaties uit te voeren. Dat zegt wel iets over de betrokkenheid. Deze winkel heeft potentie, maar voor mij is nu het moment om te stoppen. Ik kijk binnen mijn netwerk rond op zoek naar een leuke, nieuwe uitdaging."

Eerste kandidaat om winkel en woonhuis aan Enschedesestraat over te nemen heeft zich al gemeld