Nieuws Actueel

Badge Direct maakt OneLove-aanvoerdersband: uitverkocht na FIFA-verbod

‘Ze zijn niet aan te slepen, letterlijk en figuurlijk. Het zijn er wel 500 per dag meer: een totale boom, een explosie is het. Omdat het verboden is, is het nu juist een politiek statement geworden’, aldus Badge Direct-directeur Roland Heerkens tegen de NOS.

Van onze redactie 25 november 2022

One love aanvoerdersband

,,En dan moeten Black Friday, Sinterklaas en Kerst nog komen", horen we Roland Heerkens van Badge Direct zeggen, het Utrechtse bedrijf dat de OneLove-aanvoerdersbanden produceert. Sinds FIFA de OneLove-campagne op het WK dwarsboomde, nam de vraag naar de gekleurde banden massaal toe.

OneLove-band als statement naar FIFA en Qatar

Heerkens overziet de productie van de banden en moet nu aanpoten om aan de enorme vraag te kunnen voldoen. Zijn bedrijf levert de OneLove-banden al jaren, maar nooit in zulke enorme aantallen als deze week. ,,Dit heb ik in 45 jaar met dit bedrijf nog nooit meegemaakt. Die band leeft inmiddels wereldwijd. Ze zijn niet aan te slepen, letterlijk en figuurlijk. Het zijn er wel 500 per dag meer: een totale boom, een explosie is het. Omdat het verboden is, is het nu juist een politiek statement geworden."

De band, die grotendeels met de hand gemaakt wordt, kost 4,99 euro. ,,We leggen nog net niet toe, maar het is voor kostprijs doorleveren".

Lees ook: 500.000 artikelen, 50 miljoen omzet: ook bij Voetbalshop.nl begint WK-koorts te komen

Niet alleen de vraag naar de 'verboden' aanvoerdersband is geëxplodeerd, ook bevindt Heerkens zich middenin een mediastorm. ,,Kranten, tv en talkshows uit Nederland maar ook uit Duitsland: het regent aanvragen voor interviews. Het is hier een gekkenhuis momenteel".

Soms is een verbod het beste dat kan gebeuren. Het WK: één groot verbroederingsfeest, tot het om geaardheid gaat, schreef BN/De Stem-collega Niels Herijgens al, in dit artikel.

Lees ook: WK kijken onder werktijd: gewoon doorwerken of de mogelijkheid geven?

WK Qatar: regenboogband Oranje wél op social media

Oranje-middenvelder Marten de Roon zweeg niet. Na de winst op Senegal deelde hij online een foto waarop elke Nederlands elftal­speler alsnog een regenboogband lijkt te dragen: ‘One Love voor deze overwinning.’

Net zoals het Duitse team, dat bij de elftalfoto voor het duel tegen Japan symbolisch de hand voor de mond hield, spreekt hij zich uit. Tegen een opper­machtige voetbalbond, die vindt dat iedereen gelijk behandeld moet worden, behalve als het om gender of geaardheid gaat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws