Podcast
Mijlpaal BUX door beleggingsmarkt 'zo makkelijk mogelijk te kunnen betreden'
BUX kondigt vandaag aan te zijn gegroeid naar 150.000 Nederlandse klanten. Ondanks de focus op Europese uitbreiding dit jaar, bleef de groei van de mobiele broker ook in haar thuisland niet uit. De coronakoersschommelingen zorgen voor een toestroom van particuliere beleggers en Nederlandse jongeren betreden massaal de beurs.

,,Met de lage spaarrente en een afkalvend pensioenstelsel wordt beleggen voor veel jongeren een must-have om een betere financiële toekomst op te bouwen. Deze nieuwe generatie beleggers is op zoek naar lage kosten, de mogelijkheid om binnen enkele minuten een rekening te openen en een toegankelijke app. Met BUX Zero maken we het voor hen zo makkelijk mogelijk om de beleggingsmarkt te betreden en daarom verwelkomen we momenteel enorm veel nieuwe klanten”, zegt Nick Bortot, oprichter en ceo van BUX in de podcast (hierboven terug te luisteren).
BUX lanceerde BUX Zero in september 2019, de enige app in Nederland waarmee gebruikers commissievrij kunnen beleggen, en is sindsdien succesvol uitgebreid naar de Duitse, Oostenrijkse, Franse en Belgische markt. In juli dit jaar groeide het bedrijf uit tot de grootste mobiele broker van Europa.
Tekst gaat verder onder de foto van Nick Bortot, oprichter en ceo van BUX.
Meer dan 2,5 miljoen mensen uit negen landen gebruiken BUX
Sinds de officiële lancering van BUX in 2014 maken meer dan 2,5 miljoen mensen uit negen Europese landen gebruik van de BUX apps. Met BUX Zero, BUX nieuwste app, kunnen beleggers aandelen van hun favoriete bedrijven kopen en verkopen zonder dat ze daarvoor commissie betalen.
BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. BUX X biedt handel in hefboomproducten en daarnaast is er een levendige trading community in de app. Met BUX Crypto kunnen gebruikers op een makkelijke en betaalbare manier in cryptocurrency beleggen. BUX heeft kantoren in Amsterdam en Londen en het bedrijf heeft oa. Holtzbrinck Ventures, en Velocity Capital als aandeelhouder.
Bortot trots op developers achter BUX
Tijdens de uitzending van De Ondernemer op New Business Radio kwam de coronacrisis natuurlijk ook ter sprake. Koersen schommelden na de uitbraak werkelijk alle kanten op en dus werd er flink wat gevraagd van het systeem achter BUX.
,,Wij doen dingen soms iets minder snel, maar zijn we zijn wel extreem degelijk”, blikt Bortot terug op het begin van de coronacrisis. ,,Soms is het tien dagen rustig op de beurs en dan opeens weer heel erg druk. Je systeem moet tegen een bepaalde piekbelasting kunnen. Toen de crisis uitbrak, bleek dat niet alle systemen van onze concurrenten die belasting aankonden waardoor ze er soms een uur en soms zelfs meerdere dagen uit lagen. Bij ons liep alles gewoon door en raakte niemand in paniek. Dat maakt mij trots op onze developers.”
,,We merken dat beleggers het moeilijk vinden om een of twee bedrijven te kiezen en meer behoefte hebben aan meerdere bedrijven uit een bepaalde sector"
Focus op langdurige relaties met de klant
Gevraagd naar de toekomstplannen van Bortot, geeft de oprichter van BUX aan dat het bedrijf meer gaat focussen op langdurige relaties met de klant. ,,We stimuleren dat mensen niet in één keer een heel groot bedrag storten, maar bijvoorbeeld iedere maand een vast bedrag. De beurs gaat omhoog en omlaag. Wie op zo’n laag moment in één keer een groot bedrag verliest, heeft misschien wel vijf jaar nodig om dat weer terug te verdienen. Het is veel beter om over een langere periode met kleinere bedragen te beleggen.”
,,Daarnaast gaan we onze klanten verschillende thema’s aanbieden. We merken dat beleggers het moeilijk vinden om een of twee bedrijven te kiezen en meer behoefte hebben aan meerdere bedrijven uit een bepaalde sector. Groenbeleggen is momenteel populair, maar je kunt ook denken aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in kunstmatige intelligentie.”