Podcast

Mijlpaal BUX door beleggingsmarkt 'zo makkelijk mogelijk te kunnen betreden'

BUX kondigt vandaag aan te zijn gegroeid naar 150.000 Nederlandse klanten. Ondanks de focus op Europese uitbreiding dit jaar, bleef de groei van de mobiele broker ook in haar thuisland niet uit. De coronakoersschommelingen zorgen voor een toestroom van particuliere beleggers en Nederlandse jongeren betreden massaal de beurs.

BUX beleggen app

Van onze redactie 22 september 2020

,,Met de lage spaarrente en een afkalvend pensioenstelsel wordt beleggen voor veel jongeren een must-have om een betere financiële toekomst op te bouwen. Deze nieuwe generatie beleggers is op zoek naar lage kosten, de mogelijkheid om binnen enkele minuten een rekening te openen en een toegankelijke app. Met BUX Zero maken we het voor hen zo makkelijk mogelijk om de beleggingsmarkt te betreden en daarom verwelkomen we momenteel enorm veel nieuwe klanten”, zegt Nick Bortot, oprichter en ceo van BUX in de podcast (hierboven terug te luisteren).

BUX lanceerde BUX Zero in september 2019, de enige app in Nederland waarmee gebruikers commissievrij kunnen beleggen, en is sindsdien succesvol uitgebreid naar de Duitse, Oostenrijkse, Franse en Belgische markt. In juli dit jaar groeide het bedrijf uit tot de grootste mobiele broker van Europa.

Tekst gaat verder onder de foto van Nick Bortot, oprichter en ceo van BUX.

Meer dan 2,5 miljoen mensen uit negen landen gebruiken BUX

Sinds de officiële lancering van BUX in 2014 maken meer dan 2,5 miljoen mensen uit negen Europese landen gebruik van de BUX apps. Met BUX Zero, BUX nieuwste app, kunnen beleggers aandelen van hun favoriete bedrijven kopen en verkopen zonder dat ze daarvoor commissie betalen.

BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. BUX X biedt handel in hefboomproducten en daarnaast is er een levendige trading community in de app. Met BUX Crypto kunnen gebruikers op een makkelijke en betaalbare manier in cryptocurrency beleggen. BUX heeft kantoren in Amsterdam en Londen en het bedrijf heeft oa. Holtzbrinck Ventures, en Velocity Capital als aandeelhouder.

Bortot trots op developers achter BUX

Tijdens de uitzending van De Ondernemer op New Business Radio kwam de coronacrisis natuurlijk ook ter sprake. Koersen schommelden na de uitbraak werkelijk alle kanten op en dus werd er flink wat gevraagd van het systeem achter BUX.

,,Wij doen dingen soms iets minder snel, maar zijn we zijn wel extreem degelijk”, blikt Bortot terug op het begin van de coronacrisis. ,,Soms is het tien dagen rustig op de beurs en dan opeens weer heel erg druk. Je systeem moet tegen een bepaalde piekbelasting kunnen. Toen de crisis uitbrak, bleek dat niet alle systemen van onze concurrenten die belasting aankonden waardoor ze er soms een uur en soms zelfs meerdere dagen uit lagen. Bij ons liep alles gewoon door en raakte niemand in paniek. Dat maakt mij trots op onze developers.”

,,We merken dat beleggers het moeilijk vinden om een of twee bedrijven te kiezen en meer behoefte hebben aan meerdere bedrijven uit een bepaalde sector"

Nick Bortot, oprichter en ceo van BUX

Focus op langdurige relaties met de klant

Gevraagd naar de toekomstplannen van Bortot, geeft de oprichter van BUX aan dat het bedrijf meer gaat focussen op langdurige relaties met de klant. ,,We stimuleren dat mensen niet in één keer een heel groot bedrag storten, maar bijvoorbeeld iedere maand een vast bedrag. De beurs gaat omhoog en omlaag. Wie op zo’n laag moment in één keer een groot bedrag verliest, heeft misschien wel vijf jaar nodig om dat weer terug te verdienen. Het is veel beter om over een langere periode met kleinere bedragen te beleggen.”

,,Daarnaast gaan we onze klanten verschillende thema’s aanbieden. We merken dat beleggers het moeilijk vinden om een of twee bedrijven te kiezen en meer behoefte hebben aan meerdere bedrijven uit een bepaalde sector. Groenbeleggen is momenteel populair, maar je kunt ook denken aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in kunstmatige intelligentie.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details