Podcast

Mijlpaal BUX door beleggingsmarkt 'zo makkelijk mogelijk te kunnen betreden'

BUX kondigt vandaag aan te zijn gegroeid naar 150.000 Nederlandse klanten. Ondanks de focus op Europese uitbreiding dit jaar, bleef de groei van de mobiele broker ook in haar thuisland niet uit. De coronakoersschommelingen zorgen voor een toestroom van particuliere beleggers en Nederlandse jongeren betreden massaal de beurs.

BUX beleggen app

Van onze redactie 22 september 2020

,,Met de lage spaarrente en een afkalvend pensioenstelsel wordt beleggen voor veel jongeren een must-have om een betere financiële toekomst op te bouwen. Deze nieuwe generatie beleggers is op zoek naar lage kosten, de mogelijkheid om binnen enkele minuten een rekening te openen en een toegankelijke app. Met BUX Zero maken we het voor hen zo makkelijk mogelijk om de beleggingsmarkt te betreden en daarom verwelkomen we momenteel enorm veel nieuwe klanten”, zegt Nick Bortot, oprichter en ceo van BUX in de podcast (hierboven terug te luisteren).

BUX lanceerde BUX Zero in september 2019, de enige app in Nederland waarmee gebruikers commissievrij kunnen beleggen, en is sindsdien succesvol uitgebreid naar de Duitse, Oostenrijkse, Franse en Belgische markt. In juli dit jaar groeide het bedrijf uit tot de grootste mobiele broker van Europa.

Tekst gaat verder onder de foto van Nick Bortot, oprichter en ceo van BUX.

Meer dan 2,5 miljoen mensen uit negen landen gebruiken BUX

Sinds de officiële lancering van BUX in 2014 maken meer dan 2,5 miljoen mensen uit negen Europese landen gebruik van de BUX apps. Met BUX Zero, BUX nieuwste app, kunnen beleggers aandelen van hun favoriete bedrijven kopen en verkopen zonder dat ze daarvoor commissie betalen.

BUX Zero is op dit moment beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. BUX X biedt handel in hefboomproducten en daarnaast is er een levendige trading community in de app. Met BUX Crypto kunnen gebruikers op een makkelijke en betaalbare manier in cryptocurrency beleggen. BUX heeft kantoren in Amsterdam en Londen en het bedrijf heeft oa. Holtzbrinck Ventures, en Velocity Capital als aandeelhouder.

Bortot trots op developers achter BUX

Tijdens de uitzending van De Ondernemer op New Business Radio kwam de coronacrisis natuurlijk ook ter sprake. Koersen schommelden na de uitbraak werkelijk alle kanten op en dus werd er flink wat gevraagd van het systeem achter BUX.

,,Wij doen dingen soms iets minder snel, maar zijn we zijn wel extreem degelijk”, blikt Bortot terug op het begin van de coronacrisis. ,,Soms is het tien dagen rustig op de beurs en dan opeens weer heel erg druk. Je systeem moet tegen een bepaalde piekbelasting kunnen. Toen de crisis uitbrak, bleek dat niet alle systemen van onze concurrenten die belasting aankonden waardoor ze er soms een uur en soms zelfs meerdere dagen uit lagen. Bij ons liep alles gewoon door en raakte niemand in paniek. Dat maakt mij trots op onze developers.”

,,We merken dat beleggers het moeilijk vinden om een of twee bedrijven te kiezen en meer behoefte hebben aan meerdere bedrijven uit een bepaalde sector"

Nick Bortot, oprichter en ceo van BUX

Focus op langdurige relaties met de klant

Gevraagd naar de toekomstplannen van Bortot, geeft de oprichter van BUX aan dat het bedrijf meer gaat focussen op langdurige relaties met de klant. ,,We stimuleren dat mensen niet in één keer een heel groot bedrag storten, maar bijvoorbeeld iedere maand een vast bedrag. De beurs gaat omhoog en omlaag. Wie op zo’n laag moment in één keer een groot bedrag verliest, heeft misschien wel vijf jaar nodig om dat weer terug te verdienen. Het is veel beter om over een langere periode met kleinere bedragen te beleggen.”

,,Daarnaast gaan we onze klanten verschillende thema’s aanbieden. We merken dat beleggers het moeilijk vinden om een of twee bedrijven te kiezen en meer behoefte hebben aan meerdere bedrijven uit een bepaalde sector. Groenbeleggen is momenteel populair, maar je kunt ook denken aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in kunstmatige intelligentie.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details