Nieuws Actueel

Flevoland is op zoek naar toeristen

De provincie Flevoland gaat samenwerken met de lokale toeristische sector.

Anton Goegebeur 4 maart 2016

Walibi

Zestien bedrijven en organisaties gaan onder de naam Travel Trade Flevoland de regio in het buitenland promoten. "Door samen te werken, is de investering per organisatie lager en het bereik veel groter", stelt de provincie.

Er is woensdag een Duits- en Engelstalige brochure verspreid. Op het voorblad staan citaten als The worlds largest Polder en 6 meter unter dem Meeresspiegel. Doelwit zijn volgens Leon Visser, projectleider bij Toerisme Flevoland, buitenlandse touroperators. Zij organiseren groepsreizen in Nederland en kunnen vaak voor meerdere jaren worden vastgelegd. Het Nederlands Toerisme Bureau verwacht tegen 2020 twee miljoen extra toeristen. Flevoland wil een graantje meepikken. "Buitenlandse toeristen zien Nederland als stad. Amsterdam loopt vol qua hotels. Dan kunnen mensen gerust in Almere of Lelystad verblijven." Andere troeven zijn het poldergebied, Oostvaarderplassen en Schokland. "Een voormalig eiland en Unesco-werelderfgoed, dat spreekt tot de verbeelding."

Volgende week staat Travel Trade Flevoland op een internationale toerismebeurs in Berlijn. De grootste ter wereld volgens Visser. Bussen met Indiërs en Chinezen op Urk zijn niet voor morgen. "In Berlijn hebben we heel wat afspraken gepland, vooral met Europese landen. In de toekomst kijken we naar opkomende landen als India."

Deelnemers aan de samenwerking zijn onder meer Bataviawerf, Walibi Holland en Tourist Info Urk. Samen met de provincie willen ze Flevoland profileren als 'grootste polder ter wereld, op 20 minuten van Amsterdam.'