Nieuws Actueel

FNV: werknemers Organon in Oss beginnen met 24 uursstaking

Zo'n 250 tot 300 werknemers van farmaceut Organon in Oss leggen naar verwachting maandagavond het werk neer, meldt FNV. Vanaf 22.00 uur staken zij het klokje rond. Volgens de vakbond zijn de werknemers "het zat om te wachten tot hun werkgever hen eindelijk een goede loonsverhoging wil geven." In totaal werken er ongeveer 1100 mensen bij het bedrijf.

ANP 19 december 2022

ANP191222222 1

FNV stelt dat Organon blijft weigeren om de kant van de bond op te bewegen. "Dan leggen wij de boel stil. Het stoplicht staat bij ons niet langer op oranje, maar gaat nu op rood." Organon biedt een loonsverhoging van 3,5 procent tot 6 procent, waarvan het eerste percentage tot eind 2023. Daarnaast kunnen werknemers een eenmalige vergoeding krijgen van 1200 euro.

"De salarissen moeten sowieso structureel meestijgen met de prijzen in de winkels. Laat ze nou maar snel over de brug komen, anders gaat de boel op 10 januari weer plat", zegt FNV.

Een woordvoerder van Organon noemt de actie teleurstellend. "We proberen met man en macht te voorkomen dat patiënten hier iets van merken. Wij vinden dat we een heel goed bod hebben gedaan", aldus de zegsman. Organon staat er volgens hem voor open om verder te praten met de bonden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws