Nieuws Actueel

Foodpark Harnaschpolder: 'om culinair in te verpozen'

Vier restaurants van uiteenlopend pluimage moeten er komen, zodat veel mensen culinair aan hun trekken kunnen komen, schrijft het AD. Op een gebied van 16.000 vierkante meter komen bovendien parkeerplaatsen, veel groen, buitenterrassen én een speeltuin. De locatie van het toekomstige foodpark: pal achter de A4, ter hoogte van afslag 12 naar Wateringen en de veilingroute in Westland.

Peter van de Stadt | Illustratie: www.schetsontwerp.com 24 juni 2016

Schets Foodpark A4

,,Het gaat om een in onze ogen uniek horeca-concept direct aan de snelweg. We willen vier verschillende restaurants neerzetten in een parkachtige omgeving. De restaurants zijn zorgvuldig geselecteerd om de bezoeker maximale variëteit te kunnen bieden. Het plan wordt voorzien van een groot speelterrein voor kinderen, buitenterrassen en ruime parkeergelegenheid'', schetst projectontwikkelaar Derek van den Berg van SENS real estate.

Namen van horeca-ondernemers kan en wil hij nog niet noemen. Ook gaat hij niet in op de vraag of er een vestiging komt van gerenommeerde fastfoodketens. ,,Nee, we zijn nog in onderhandeling met horeca-bedrijven, maar het gaat echt om verschillende horeca-zaken.''

OvereenkomstHet foodpark wordt ontwikkeld door SENS real estate in samenwerking met Stebru Transformatie. Inmiddels hebben beide partijen al een samenwerkingsovereenkomst getekend met Bedrijvenschap HarnaschPolder, op grondgebied van de gemeente Midden-Delfland, waar Foodpark Harnaschpolder komt te liggen.

BestemmingsplanDe initiatiefnemers, zo verzekert Van den Berg, zijn niet over één nacht ijs gegaan. Het gebied was eerder al aangeboden aan een andere ontwikkelaar, maar die kwam er niet verder mee. Een verandering van het bestemmingsplan is dus niet nodig: er mag horeca komen. Even verderop, aan de andere kant van de snelweg aan de Laan van Wateringse Veld, is de tot nu toe enige horecavoorziening in de omgeving te vinden: een vestiging van Kentucky Fried Chicken (KFC).

Culinaire stopDe locatie van Foodpark Harnaschpolder is ook niet zomaar gekozen om restaurants te vestigen. Na de opening van de verlengde A4 Delft-Schiedam is de snelweg vele malen drukker geworden. Voor ondernemers die mensen van de snelweg willen 'lokken' voor een culinaire stop een erg aantrekkelijk gegeven.

Van den Berg: ,,Natuurlijk is dat zo. Wij mikken in eerste instantie op automobilisten die vanaf de A4 naar het foodpark gaan. Er is op dat gebied nog vrijwel niets langs de snelweg en zeker niet zoals het concept dat wij voor ogen hebben'', weet de projectontwikkelaar.

GezinnenHij noemt de locatie van de toekomstige culinaire ontspanningsplek 'heel mooi', zo tussen Midden-Delfland, Westland en Delft. ,,Onze doelgroep is echter breder. Behalve op bestuurders van auto's en vrachtwagens richt het foodpark zich ook op inwoners van de genoemde gemeenten. Zo weten we dat heel veel gezinnen in het weekend uit het Westland via de N211 richting A4 gaan om ergens naartoe te gaan. Dan is zo'n foodpark voor hen ook een trekker.''

Foodpark Harnaschpolder richt zich tevens op de mensen die tussen Den Haag en Rotterdam reizen en de A4 nemen. De pleisterplaats, die eind volgend jaar open moet gaan, wordt de eerste in zijn soort langs de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam.