Nieuws Actueel

Ford profiteert van hoge prijzen, maar verwacht stijging kosten

Automaker Ford heeft in het tweede kwartaal de omzet en winst opgevoerd ondanks leveringsproblemen van chips en andere materialen. Het Amerikaanse bedrijf profiteerde van hogere prijzen voor voertuigen, omdat vooral duurdere modellen en uitvoeringen werden verkocht. Voor het komende halfjaar verwacht Ford dat er meer materialen beschikbaar komen en dus meer auto's gemaakt kunnen worden. Tegelijkertijd rekent het bedrijf op meer last van hogere kosten door de sterke inflatie.

ANP 27 juli 2022

ANP270722239 1

De omzet van Ford kwam uit op 40,2 miljard dollar, omgerekend 39,4 miljard euro. Dat is een toename van 50 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2021. De winst bedroeg 700 miljoen dollar, tegenover 600 miljoen dollar een jaar eerder.

Om de hogere kosten te compenseren gaat Ford snijden in het personeelsbestand. Het bedrijf liet niets los over hoeveel mensen hun baan dreigen te verliezen, maar volgens mediaberichten zou het om tot wel 8000 mensen gaan. Die reorganisatie past bij de overgang naar elektrisch rijden waar Ford volop op inzet. Zo heeft de onderneming genoeg batterijcapaciteit om het aantal gebouwde elektrische auto's stevig op te voeren. Ook komen er meer elektrische modellen aan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws