Nieuws Actueel

Foto Illusions: nieuwe galerie in Ootmarsum

Hij had het wel gehad in de horeca in het Duitse Harsewinkel en zij wilde wel graag een nieuwe stap maken als kunstenares. En dus zijn Rob Visschedijk (45) en zijn partner Astrid Lowack (47) in Ootmarsum met een nieuwe galerie begonnen.

Alphons Weierink | Foto: Carlo ten Ellen 26 augustus 2016

Foto Illusions Carlo ten Ellen

Twee horecazaken in Duitsland had de in Delden geboren en getogen Visschedijk, maar na vijf jaar wilde hij wel wat anders. Zijn wens spoorde met de ambitie van zijn vriendin Astrid Lowack. Het tweetal oriënteerde zich eerst in Ootmarsum. „Want als je iets met kunst en met een galerie wilt, dan moet je toch in Ootmarsum zijn", zegt Rob Visschedijk

Foto Illusions is de naam van de galerie die is ondergebracht in de voormalige schoen- en zadelmakerij Engbers aan de Westwal. Een plekje waar Visschedijk en Lowack dik tevreden zijn. Ook al realiseren zij zich dat de locatie aan de rand van het stadscentrum wel een beetje buiten de geëigende looproute is van het kunststadje. „Maar er gaat hier wel veel autoverkeer over de Westwal en er zijn ook best wel veel voetgangers. Dus ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in dat de mensen ons weten te vinden”, zegt Rob Visschedijk.

Kunst in Ootmarsum

De inrichting is de afgelopen dagen met stoom en kokend water gebeurd. „Omdat we per se met Kunst In Ootmarsum de deuren voor het publiek willen kunnen openen. En dat is gelukt”, zegt Lowack met een lach.