Nieuws Actueel

Frans concern telt 100 miljoen neer voor Amersfoorts OneWelcome

Cybersecuritybedrijf OneWelcome uit Amersfoort komt in Franse handen. Het grote technologieconcern Thales telt 100 miljoen euro neer voor de onderneming, die ruim 100 medewerkers heeft en hard groeit in Europa.

ANP 12 juli 2022

OneWelcome richt zich op oplossingen voor het beheren en controleren van de toegang, identiteit en veiligheid van softwareapplicaties. De onderneming rekent onder meer PostNL, het RIVM en de Europese Centrale Bank (ECB) tot zijn klanten en groeit naar eigen zeggen jaarlijks met ruim 30 procent.

Thales zegt dat er wereldwijd een grote behoefte is aan dit soort geoptimaliseerde processen voor identiteitsbeheer en gegevensbescherming. De Fransen denken de expertise van de Nederlanders daarom goed te kunnen gebruiken.

Thales maakt veel producten, van radarsystemen tot openbaarvervoersystemen. In 2022 wil het bedrijf wereldwijd wel 11.000 mensen aannemen, met daarbij 1000 cybersecurity-krachten.

De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouders. Naar verwachting wordt de deal voor het einde van dit jaar afgerond.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws