Nieuws Actueel

Frisse start voor outdoorcentrum

Hij klinkt vrolijker dan ooit en staat zelfs te popelen om met zijn Outdoorcentrum aan de rand van Rucphen het nieuwe seizoen in te stappen. Bert Steketee ziet het na een lang juridisch traject weer helemaal zitten om zijn levenswerk een vervolg te geven, al heeft die doorstart lang aan een zijden draadje gehangen. Zo valt te lezen in BN de Stem.

Jos Hack 4 maart 2016

Steketeeoutdoorcentrum

Het heeft hem de afgelopen maanden kapitalen gekost om gehoor te geven aan een opdracht van de rechter. Opstallen die ooit illegaal zijn weggezet, moesten een stukje worden verplaatst. Het kantoor en de toiletten zijn nu opgeschoven naar twee hectare weiland die Steketee heeft moeten kopen om verder te kunnen. De ingang van het parkeerterrein is verlegd van de Heimolendreef naar de Gastelsebaan.

Steketee heeft na al die veranderingen 4,3 hectare grond, waarop mensen binnenkort weer op zoek kunnen naar sportieve krachtmetingen. "Ik ben nog net geen landgoedeigenaar. Zal nooit gebeuren ook", grapt Steketee: "Dit heeft me al genoeg gekost. Alleen al aan het doortrekken van leidingen en kabels ben ik duizenden euro's kwijt en dan praat ik nog maar niet over de rest. Maar we hebben het gered", zegt de eigenaar, die inmiddels ook de voordelen van de noodgedwongen aanpassingen heeft ontdekt.

Rond zijn eigen woning, waar hij een bewustwordingscentrum runt, is het door de verplaatsing van het parkeerterrein een stuk rustiger. En vanuit zijn nieuwe kantoor geniet hij dagelijks van het uitzicht over het weiland. Tussen de bomen is nog net het voorbijrazend verkeer op de A58 te zien.

"Ik heb mijn rust weer gevonden, nadat ik me jaren tegen allerlei procedures heb moeten verdedigen. En nu, ja - nu kan ik alleen maar zeggen dat het niet eens zo verkeerd is uitgepakt. De komende weken moeten we nog één gebouwtje verplaatsen, op het nieuwe terrein wat dingen afmaken en dan kunnen we starten zonder dat er nog wordt geklaagd over overlast."

Met de extra grond erbij zijn er mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. Vorig jaar heeft Steketee het crowball al geïntroduceerd, een spel waarbij mensen met een boog en stompe pijlen op elkaar schieten. Midden op het weiland heeft Steketee nog steeds ambities om een touwbaan over een vijver aan te leggen.

"Maar nu nog even niet. Ik heb altijd alles met eigen geld kunnen doen en wil geen leningen meer afsluiten voor zoiets. Maar die vijver komt er de komende jaren gegarandeerd. Aan ruimtegebrek zal het niet liggen. Stap voor stap willen we het terrein zo optimaal mogelijk benutten", zegt Steketee, die in topjaren achtduizend mensen over de vloer kreeg. "Na een flinke daling, willen we dat aantal weer opkrikken. Om het interessanter te maken bieden we nu ook arrangementen aan: in combinatie met een bezoek aan het Outdoorcentrum kunnen mensen ook een rondvaart maken in Breda en naar Skidôme."