Nieuws Actueel

Frites Boutique Hengelo succesvol door eenvoud

Sterrenchef Lars van Galen is nu ook een patatbakker, maar dan wel eentje van het betere soort in zijn nieuwe Frites Boutique in Hengelo. Geen patatje oorlog of patatje pinda, maar frites ras el hanout of frites ciboulette.

Mandy de Jong | Foto: Emiel Muijderman 24 november 2016

Larsvan Galen Hengelo Emiel Muijderman

Bestellen gaat in de Frites Boutique aan de Wemenstraat in het Frans, schrijft de Tubantia. Dat is wel even wennen. Een frites ciboulette..., ofwel een patatje met een topping van bieslook en sjalotten, geserveerd in een zwart kartonnen bakje met houten bestek.

Foodtrend

De natuurlijke materialen, de aardappelen uit Twentse bodem en de petit croquette en frikandel exceptionnelle uit eigen keuken maken van deze snackbar een culinaire cafetaria. Een trend in de horeca, begonnen door topkok Sergio Herman die een Frites Atelier in Arnhem, Den Haag en Utrecht heeft.

Eenvoud

Sterrenkok Lars van Galen (38) van het gerenommeerde hotel-restaurant 't Lansink in Hengelo (1 Michelinster) en zijn compagnon Richard van den Hoeven proberen het nu ook met luxe patat. Van Galen lacht en zegt: "Iedereen vindt friet lekker, dus dit moet werken."

Tekst gaat verder onder de foto

Sterrenchef Lars van Galen in zijn nieuwe culinaire cafetaria Frites Boutique

De kracht van de Frites Boutique zit 'm in de eenvoud. "Je ziet ook steeds meer boetiekjes met één product. Een ondernemer die kiest voor een eigen specialiteit", aldus Van den Hoeven. "Binnensteden die worstelen met leegstand fleuren er van op."

Uitbreiden

Over een half jaar willen ze het concept van de Frites Boutique uitrollen in andere steden zoals Enschede, Deventer en Zwolle. Maar sterrenchef Van Galen betwijfelt of zijn culinaire cafetaria de vertrouwde snackbar vervangt. "Want ook daar blijft publiek voor. Er zullen genoeg mensen zijn die zeggen: 'Ras el hanout? Doe normaal!'." Desondanks loopt het storm op dag één in de Frites Boutique in Hengelo. Kinderen gaan voor veilig en kiezen de friet met mayonaise met mosterdzaad, ouders doen eens gek en proberen de ras el hanout.

Gerelateerde artikelen:

> Twentse restaurants bundelen krachten voor 'culinaire topregio'

> De Frietwinkel in Groningen: biologische hippe foodshop

> Patatje mét van sterrenniveau