Nieuws Actueel

Fruitteler verlost van Deutsche Bank

De bank wilde af van fruitteler Piet van der Grift, maar eiste ruim 3 ton toen hij opstapte. Het Amsterdamse gerechtshof veegde de claim deze week van tafel, aldus De Volkskrant.

Tom Kreling 15 juli 2016

Levenintekenvanapplesperenenkersen1065

Voor de 61-jarige fruitteler Piet van der Grift uit Nieuwegein breken de drukste maanden van het jaar aan. Hij zit nu midden in de kersenoogst. 'Heerlijke kersen dit jaar.' Half augustus haalt hij zijn appels van de bomen. Een paar weken later volgen de peren. Bijna 6 miljoen kilo fruit haalt hij per jaar van zijn land.

Hij begint er opgelucht aan. De afgelopen jaren hing er een claim van bijna 3,5 ton euro boven zijn hoofd van Deutsche Bank. En hij mag dan met 106 hectare wel de een-na-grootste fruitteler van Nederland zijn, dat is ook voor hem een flink bedrag. Deze week veegde het gerechtshof de claim van tafel.

Eindelijk is hij dan van Deutsche Bank af. Terwijl hun bancaire relatie zo veelbelovend begon, toen Van der Grift in 2010 klant werd. In eerste instantie was het niet echt een keus. Hij had twee banken, waarmee hij zaken deed, de Rabobank en ABN Amro. Maar die laatste bank moest onderdelen verkopen na de overname door RBS, Santander en Fortis. Anders werd de combinatie Fortis en ABN Amro te groot in Nederland, oordeelde de Europese Commissie.