Nieuws Actueel

Vernieuwde Spyshop Enschede: beveiliging en gadgets

Van afluisterasbakken tot spionagehorloges en GPS-trackers. Liefhebbers van James Bond kunnen hun hart ophalen in de vernieuwde Spyshop van de broers Rogier (29) en Mirko (31) Vos, aldus De Twentsche Courant Tubantia.

Thirza Aal | Foto: Annina Romita 12 januari 2017

Spyshop

De ondernemende broers uit Enschede liepen al een tijdje rond met het idee van een eigen beveiligingsbedrijf. Toen de voormalige eigenaar van de Spyshop aan de G.J. van Heekstraat het duo benaderde voor overname van zijn zaak, besloten ze de sprong te wagen. De winkel is anderhalf jaar dicht geweest en heeft in die tijd een kleine metamorfose ondergaan. Ook zijn de producten geüpdatet.

Spionagehorloge

De broers verkopen beveiligingssystemen en zijn gespecialiseerd in camera- en inbraakbeveiliging. Daarnaast verkopen ze ook 'coole spy-gadgets'. ,,Het zijn van die gadgets die je ook in de films van James Bond ziet. Bijvoorbeeld een spionagehorloge. Dat lijkt op een normaal horloge maar er zit een verborgen camera in verwerkt", legt Rogier trots uit.

Toch worden de op het eerste oog saaiere producten als beveiligingscamera's en GPS-trackers het best verkocht. ,,Er is steeds meer vraag naar beveiligingsmaterialen doordat mensen zich sneller onveilig voelen. Volgens Mirko geeft een camera bewoners een veilig gevoel. ,,Camera's schrikken af. Dieven denken dan ook twee keer na om bij een beveiligd huis in te breken", aldus Mirko.

Afluisterasbak

Op de vraag wat de gekste gadget is die Rogier en Mirko verkopen, beginnen ze simultaan te lachen. ,,Tja, wat is gek", vraagt Mirko. De broers vinden alle James Bond-achtige gadgets namelijk doodnormaal. Ze lopen richting de vitrine en staren daar even naar hun producten. Rogier: ,,Ik denk dat de afluisterasbak ons leukste gadget is. Als jij denkt dat je man vreemdgaat, kun je zo'n asbak plaatsen in de woonkamer en alles terughoren wat er gezegd is. Dan heb je bewijs. Niemand verwacht een microfoontje in een asbak."

De broers zien een goede toekomst voor hun winkel. Al voor de officiële opening 2 januari kregen de ondernemers bestellingen en aanvragen binnen via Facebook.