Nieuws Actueel

Geen angst taxi's voor nieuwe concurrent Breng Flex

Voor 3,50 euro kan een taxichauffeur onmogelijk iemand van de ene naar de andere kant van Nijmegen brengen. Toch maken de taxichauffeurs op het station in Nijmegen zich er geen enkele zorgen over dat busbedrijf Breng dat nu gaat doen. Dat schrijft De Gelderlander.

Bettine Winters | Foto: ANP 31 oktober 2016

Taxi Gelderland Breng Flex

Het idee is dat mensen die binnen Arnhem, Rozendaal en Velp of Nijmegen en Wijchen van de ene naar de andere halte gebracht willen worden, via een app een busje van Breng Flex bestellen. Het busje rijdt, met meer reizigers, rechtstreeks van halte naar halte. Voor 3,50 euro.

Regiotaxi

"Dat gaat natuurlijk niet werken", zegt Jill Reinders van Taxi Sanders. "Eigenlijk neemt Breng nu een beetje het werk over van de regiotaxi en daar loopt de planning al niet goed. Hoe moet een busbedrijf dat wel lukken?"

Geen paniek

Taxibedrijf Munckhof voert het regiotaxivervoer in Arnhem en Nijmegen uit, maar ook daar is geen spoortje paniek. Bob Obers van Munckhof ziet juist meer gevaar voor de 'straattaxi' bij het station en zulke taxi's heeft het bedrijf niet.

Bezuiniging

Chauffeur Arno Vloet van Taxi Sanders vindt Breng Flex 'een leuke manier om een bezuiniging te communiceren'. "In Brabant hebben ze dit ook gedaan; buslijnen afschaffen en een buurtbus op afroep inzetten. Werkt niet."

Hij denkt ook dat zijn klanten andere wensen hebben dan ov-gebruikers. "Onze klanten willen niet wachten."

Doelgroep

Moos Afzal van Taxi De Veluwe in Arnhem denkt ook dat Breng Flex op een andere doelgroep mikt, maar vindt de flexdienst wel 'oneerlijke concurrentie'. "Als wij onze ritten voor 3,50 aanbieden, krijgen we problemen met de Belastingdienst."

Aanvulling

Bertho Eckhardt, voorzitter van branchevereniging KNV Taxi, juicht het initiatief toe. "We voorzien dat de taxi een aanvulling gaat worden op ov-systemen. Dit kan een uitstekende aanvulling zijn." Over de prijs zegt hij niets. "Ik ken het businessmodel van Breng Flex niet."

Ov-chaos

Vloet voorziet dat er meer ov- chaos zal ontstaan met Breng Flex. "Dat is goed voor ons. Hoe groter de puinhoop in het ov, hoe drukker wij het krijgen."

Gerelateerde artikelen

Amsterdam doet schepje bovenop taxibulk

PICKMEUP: de taxi voor luxepaardjes

RTC zet vol de aanval in op Uber