Nieuws Actueel

Geen extra koopzondagen in Hoogeveen

De Ondernemer 5 februari 2016

Koopzondag Hoogeveen

Het aantal koopzondagen in Hoogeveen blijft voorlopig hetzelfde, meldt het Dagblad van het Noorden vrijdag. Een ruime meerderheid van de Hoogeveense politiek heeft hier donderdagavond toe besloten. Wel is er steun om de acht stuks per jaar vrijer in te delen.

Het voorstel om de winkeltijden te verruimen kwam van de VVD. In het voorstel worden de koopzondagen in het centrum en daarbuiten van elkaar losgekoppeld. In beide gebieden krijgen ondernemers daardoor iets meer vrijheid om de koopzondag naar eigen inzicht te bepalen. Maar omdat de meerderheid in de gemeenteraad slechts met de meest minimale variant van het voorstel akkoord ging, komt er geen verdere uitbreiding van het aantal koopzondagen.

Teleurgesteld Ondernemers uit Hoogeveen zijn teleurgesteld. Ondernemers Arie Veldman en Ewout Klok noemden de uitkomst tegenover het Dagblad van het Noorden “slecht voor Hoogeveen”. ”Waarom geef je het niet vrij”, vroegen ze zich af. “Ondernemers kunnen zelf wel bepalen welke zondagen ze open willen.”