Nieuws Actueel

Geen kroket, maar streekproducten uit de muur

Automaten bij de boer zijn niet nieuw, op diverse plaatsen in de regio kan bijvoorbeeld fruit of aardappelen 'uit de muur worden getrokken'. Toch is de automaat van De Fruitschuur aan de Parallelweg in Nieuwendijk bijzonder in haar soort.

Martijn Verwaaijen 29 september 2016

Pin Fruitautomaat

Peter Oostveen, mede-eigenaar van het familiebedrijf De Fruitschuur in Nieuwendijk, ontkent niet dat hij trots is op de fruitautomaat.

Niet alleen het concept, maar ook het feit dat de bijna 100 gekoelde vakken allemaal streekproducten bevatten vervult de ondernemer met trots. "Het is gewoon een feit dat je als boer steeds weer nieuwe dingen moet bedenken. Anders red je het niet."

PinnenOostveen is ervan overtuigd dat je klanten kunt trekken mits je het zo gemakkelijk mogelijk voor ze maakt. "Een van die dingen is het afrekenen. Bij de meeste automaten moet je met contant geld betalen, bij ons kun je ook pinnen of contactloos betalen.''

De computer regelt alles. Klanten kunnen in aangegeven vakjes hun keuze maken. "En als je verschillende artikelen wilt kopen, heb je een 'winkelwagentje'. Dat kun je dan vullen met de producten en aan het einde van de rit reken je af."

Intensieve samenwerkingOm de vakjes gevuld te krijgen koos Peter Oostveen voor een intensieve samenwerking met twaalf ondernemers, die allemaal streekproducten aanleveren. Dat varieert van vruchtensappen tot appels en ander fruit. "Wij hebben het ook één naam gegeven: Puur Altena."

Investering De Nieuwendijkse ondernemer geeft toe dat het een fikse investering is geweest, al weigert hij een bedrag te noemen. "In elk geval zodanig dat wij er ook voor gezorgd hebben dat de automaat optimaal beveiligd is met rolluiken. Want het is allemaal leuk, maar ik wil wel rustig slapen.''