Nieuws Actueel

Gelderse horeca start met fietsroutes voor toeristen

Horecabedrijven uit de gemeente Rheden gaan korte thematische fietsroutes uitzetten die zijn gekoppeld aan hapjes en drankjes. Door meer samen te werken, hopen de ondernemers toerist en streekgenoot vaker naar restaurant of kroeg te trekken. Dat meldt De Gelderlander.

Annebelle de Bruijn 5 augustus 2016

Fietsen veluwe horeca

Vanaf half augustus starten herberg de Luchte (Spankeren), grand café De Burgemeester van Dieren (Dieren), Eetcafé Kokkie (ook in Dieren) en café Het Witte Huus (Ellecom) met Rondje Delicatessen.

Omweg

Deelnemers krijgen een fietsroute mee die met een korte omweg door natuurgebied langs de vier bedrijven loopt.

Het fietstochtje van ongeveer 5 kilometer duurt zo'n 2,5 uur, mede door de tussenstops met speciaal ontworpen hapjes en drankjes.

Herberg de Luchte ontwikkelt daarnaast samen met drie andere horecabedrijven momenteel een ladiesrondje. "Bij die fietsroute zullen we vooral cocktails of wijn serveren", vertelt eigenaar Edwin Bos.

Speciaalbier

Onlangs trapten Bos en drie andere ondernemers af met Rondje Speciaalbier. "Speciaalbier is niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca, daar willen we op een leuke manier op in spelen. We serveren zowel bekende bieren als bier van lokale brouwerijen zoals de Veluwse Schavuyt. Het loopt al aardig."

Horecaondernemingen uit de omgeving willen in de toekomst nog vaker de handen ineen slaan. In de winter willen Bos en zijn vakgenoten ook met rondjes beginnen. "Maar over de invulling van de winteractiviteiten zijn we nog aan het nadenken."

De routes zijn wekelijks van woensdag tot en zondag te fietsen. Deelnemers moeten met groepjes van minimaal vier zijn en vooraf reserveren.