Vanuit heel Nederland en België zijn ze gekomen om een afspraak te maken bij de jonge Limburgse tattoo-artieste Andrea Frencken of een van de weinige aanwezige locals, Guus Mandigers. "Ik heb altijd getekend, mijn vader en opa waren kunstschilder. Dit was een geweldige kans, want een officiële opleiding bestaat niet", aldus Guus, die als winkelmanager begon.
Hij bleek een snelle leerling, voor wie ze nu, twee jaar na zijn eerste tattoo, al letterlijk in de rij staan. De Geldropse tattoo's zijn zo'n succes dat ze dankzij social media de wereld over gaan. Met als gevolg 200.000 'volgers' én een speciale dag waarop de agenda's worden volgeboekt. In de rij staat een jonge dame die per se een tattoo van Andrea wil hebben, vanwege haar stijl. Een ander omdat ze een vrouw is, een zeldzaamheid in deze branche.
De ontwerpen van Guus zijn in de realistische stijl, samen met oldschool en Japans de hoofdstijlen. Andrea's werk kenmerkt zich door zwart-wit. "Om het realistisch te krijgen moet je de juiste compositie aanvoelen en naar iemands lichaam vertalen."
Tattoos zijn gemeengoed geworden in het straatbeeld. Wie zich wil onderscheiden, zoekt het in het ontwerp. De kunde van de tatoeëerder wordt steeds belangrijker.
Mede doordat tatoeages steeds groter worden. "Misschien wel 90 procent van de mensen komt voor een sleeve, een compleet armdekkende tattoo. Net nog een man, dik in de vijftig, die er nog helemaal geen had."
Volledig inktvrij zijn er maar weinigen in de rij. "Het is verslavend", vertelt een vrouw. "Als je naar buiten loopt, wil je alweer een volgende."
Hier is dat in ieder geval niet mogelijk, al relativeert Joey de wachtlijst. "Wat is nu een paar jaar wachten voor iets dat de rest van je leven meegaat?"