Nieuws Actueel

Gemeente Wijchen vergeet al jaren de terrastaks

Een mazzeltje voor horecaondernemers in Wijchen. De gemeente vergeet al vier jaar lang belasting te innen op terrassen die op openbaar terrein zijn neergezet, meldt de Gelderlander. Dat scheelt de terrashouders tot nu toe alles bij elkaar zo'n 32.000 euro. Een foutje in hun voordeel, want ze hoeven niet alsnog de portemonnee te trekken.

Van onze redactie 5 oktober 2016

Geld belasting 1

De gemeente heeft, aldus wethouder van Financiën Geert Gerrits, geen idee hoe het komt dat de belasting na de invoering in 2012 nooit is geïnd. Toen ambtenaren afgelopen maand het huishoudboekje nog eens naplozen, bleek ook de nieuwe belasting voor het plaatsen van reclameborden en uitstallingen (zoals groente en fruit, reclamepoppen en rekken met kranten) nooit te zijn geïnd. Het is niet bekend wat Wijchen daardoor is misgelopen.

Tarief verviervoudigd

Inmiddels zijn, als het goed is, alle terrassen opgemeten en is duidelijk wat elke ondernemer dit jaar kwijt is aan de gemeente. Die haalt de schade snel in. Het tarief per vierkante meter is ten opzichte van vorig jaar meer dan verdrievoudigd.