Nieuws Actueel

Gemeente wil af van contract met ontwikkelaar Almelo Nouveau

De gemeente onderzoekt hoe ze de contracten met de ontwikkelaar van Almelo Nouveau kan ontbinden. Volgens het college van B en W is er geen kans dat de ontwikkelaar nog met een plan komt dat past binnen de kaders die er voor 'Nouveau' zijn. Dat schrijft het college in een raadsbrief, naar aanleiding van vragen van Almelo Centraal.

Van onze redactie 4 januari 2016

Ontwikkeling stock pixabay

Ontwikkelaar Prosyn is al jaren bezig om Almelo Nouveau van de grond te krijgen. Aan de rand van de Nijreessingel moest een wijkwinkelcentrum met supermarkt, hotel, wellness en andere vrijetijdsbestemmingen komen. Dat kwam echter nooit rond. Enkele jaren geleden waren er plannen voor een outletcenter, maar ook dat kwam er niet.

Vorig jaar heeft Prosyn een brief met eindtermijn voor een plan gekregen. De ontwikkelaar kreeg tot 14 januari 2015 de tijd om alsnog met een plan te komen. Dat is niet gebeurd. Sindsdien onderzoeken juristen van de gemeente hoe ze onder het contract met Prosyn uit kunnen komen. Die heeft het recht op de grond en zolang dat zo is, kan de gemeente er niets ontwikkelen.

Foto: Pixabay