Nieuws Actueel

Gemeente wil Groningse ondernemers succesvoller maken

‘Werk aan jouw Winkel’ is de naam van het project waarmee Groningse ondernemers gecoacht kunnen worden naar succesvoller ondernemerschap. De gemeente geeft hier steun voor, de coaching wordt gedaan door ondernemer Martijn van der Tuin, die meerdere succesvolle bedrijven startte. Dit bericht de Groninger Ondernemerscourant woensdag.

De Ondernemer 10 februari 2016

Ondernemer Coach

Veel Groningse ondernemers hebben het financieel erg zwaar. Het lukt hen ondanks hun inzet en harde werken niet om hun bedrijf financieel redelijk rendabel te maken. Dit is de reden dat het project gesteund wordt door de gemeente Groningen. Van Der Tuin wil ondernemers in deze situatie onder zijn hoede nemen en met adviezen, kennis en begeleiding ze over het dode punt zien te krijgen.

1 op 1 coaching Tijdens het tien maanden durende project krijgen deelnemers 1 op 1 coaching en workshops waarin ze meer kennis krijgen over marketing, bloggen of time-management. Daarnaast krijgen ze een ‘buddy’ en een soort test om hun talenten inzichtelijk te maken. Ook wordt er in een test ingegaan op de vraag waarom de zaak niet goed genoeg loopt.

Vorig jaar deden er tien deelnemers mee aan de eerste variant van het project. Achteraf bleek dat er bij een aantal sprake is van meetbare omzetgroei, dat er meer offerteverzoeken binnenkwamen en hun netwerk aanzienlijk vergroot is.

Aanmelden Aanmelden voor Werk aan jouw Winkel kan nog. De enige harde eis die Van der Tuin stelt is dat deelnemers zich volledig inzetten tijdens het traject, en dat ze openstaan voor samenwerking en coaching.