Nieuws Actueel

Gemengd beeld in tariefwijziging energiebedrijf Greenchoice

Energiebedrijf Greenchoice past de variabele tarieven voor gas en stroom per 1 januari verschillend aan. Zo gaan klanten die het tarief betalen van voor 1 juli meer betalen, consumenten die vanaf oktober een tariefwijziging hebben gehad juist minder.

ANP 24 november 2022

ANP241122192 1

Klanten die het tarief van voor 1 juli betalen hebben volgens Greenchoice de afgelopen maanden nog een lager tarief betaald. Voor die groep stijgt het tarief nu. Wel zou de stijging beperkt blijven, omdat het energiebedrijf stroom en gas had ingekocht nadat de marktprijzen waren gedaald.

Daartegenover staan klanten, zowel consumenten als mkb’ers, die sinds oktober te maken hadden met een hogere energierekening. Voor die groep worden de tarieven naar beneden bijgesteld.

Slag om de arm

Verder houdt Greenchoice een slag om de arm. Weliswaar hebben de energieprijzen de afgelopen maanden een daling ingezet, dat is geen garantie voor de toekomst. Mochten de prijzen opnieuw flink gaan bewegen, dan is dat aanleiding om de tarieven weer aan te passen, aldus Greenchoice.

Ook gaat het energiebedrijf naar eigen zeggen vanaf volgend jaar een andere inkoopstrategie toepassen, door de inkoop van gas en elektriciteit minder ver vooruit te plannen. Daarmee zou Greenchoice het risico dat het bedrijf loopt bij inkoop tegen hoge prijzen, en het effect daarvan op klanten zo laag mogelijk houden.

Energiebedrijf Essent liet eerder weten de variabele tarieven voor stroom en gas per 1 januari fors te verhogen. Maar door het prijsplafond dat de overheid heeft vastgesteld zou de impact hiervan voor de meeste klanten beperkt blijven. Ook Vattenfall verhoogt de tarieven volgend jaar. De tariefwijziging van Eneco wordt volgende week verwacht.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws