Nieuws Actueel

Gewone jongen met emmer sop haalt superdeal met Shell binnen

Van een jongen zonder schooldiploma's tot een succesvolle ondernemer: Oisterwijker Dennis van Veggel is apetrots op zijn samenwerking met Shell, schrijft het Brabants Dagblad.

Daan de Jong | John Schouten 18 februari 2016

Dennis van Veggel Shell AVJT truckwashbedrijf

Als ventje van 21 jaar klopte Dennis van Veggel aan bij regionale bedrijven. Met een emmertje sop en een spons in de hand vroeg de Oisterwijker of hij misschien hun trucks mocht wassen. "Het leek me slim om vrachtwagens op locatie te wassen, aangezien ik zag dat chauffeurs lang in de rij stonden bij wasserettes", vertelt Van Veggel.

Unieke formuleDe sympathieke jongen zonder schooldiploma's werd door velen binnengelaten en al snel had hij veel klanten. "Maar ik besefte dat dit geen succesvolle formule was voor de langere termijn. Hierdoor ontstond het idee om vaderlandse particuliere truckwashbedrijven aan me te binden om zo een keten te vormen. Dat plan pakte perfect uit."

Met de unieke formule van Van Veggel kunnen bedrijven hun vrachtwagens laten wassen en repareren op verschillende locaties, zonder administratieve rompslomp. Dit tijd- en geld besparende concept viel enorm in de smaak bij bedrijven en wasserettes, want inmiddels zijn meer dan 90 procent van de Nederlandse wasstraten voor trucks aangesloten bij zijn bedrijf AVJT.

TruckbeursVan Veggel wrijft over zijn businesskaartje, terwijl hij uit het raam staart vanuit zijn kantoor aan de Siriusstraat in Tilburg. Het gele schelpje op het papiertje is de reden dat het netwerk van de directeur inmiddels duizenden kilometers verder uitstrekt dan industrieterrein Looven.

"In 2012 ging ik naar de truckbeurs in Amsterdam. Ik stond daar met mijn busje, toen een nieuwsgierige marketing manager van Shell voorbij mijn kraampje wandelde. Deze bleek enorm enthousiast over mijn formule", vertelt Van Veggel met glinsterende ogen.

Doorzettingsvermogen Na 1,5 jaar onderhandelen was de samenwerking tussen Shell en AVJT beklonken. Vanaf eind maart dit jaar kunnen euroShell Card-houders terecht bij tal van aangesloten truckwashbedrijven in Europa voor het wassen van bedrijfswagens. Bedrijven in België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Polen worden onderdeel van het netwerk en meerdere landen volgen snel in dit rijtje.

"Het is een jongensdroom die uitkomt", aldus Van Veggel. "Ik heb geen diploma's en ben een doodnormale Oisterwijker. Creativiteit, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen hebben me gebracht waar ik nu sta." Richt hij zich nu volledig op de samenwerking met Shell? "Absoluut niet, ik ben alweer bezig met nieuwe concepten op het gebied van roadservice. Die jongen met die emmer sop ben ik nog steeds."