Nieuws Actueel

Gilze begint het voorjaar met een eigen lunchroom

De eerste lunchroom van Gilze opent dit voorjaar de deuren, meldt BN/DeStem. Met het terras moet de zaak aan de Heuvel, onderin appartementencomplex Den Door, plaats gaan bieden aan zo'n honderd gasten, zegt eigenaar en toekomstig uitbater Erwin van Dongen.

René van Peer | Foto: Ron Magielse 9 maart 2016

Trots Lunchroom

Van Dongen (26) uit Hilvarenbeek straalt. Hij loopt door de kale ruimte die straks een sfeervolle lunchroom moet worden. De naam heeft hij al: Samen. Gastvrijheid is het sleutelwoord. Hij wijst: "Daar komen tafeltjes, daar de bar, en daarachter de open keuken, met de modernste apparatuur. De gasten kunnen zien hoe het eten bereid wordt. Centraal komt een vitrine met patisserie te staan. De lunchroom krijgt een gemoedelijke sfeer, een combinatie van vintage en stoer, met veel hout en leer. Het bedienend personeel draagt spijkerjasjes en een leren voorschoot. Tegelijkertijd vlot en modern."

Kok wordenBevlogen vertelt hij over het etablissement van zijn dromen. Zo lang hij zich kan herinneren wil hij al kok worden. "Ik vind het leuk om met eten en drinken te werken, en om mensen te laten genieten. Bovendien houd ik van het contact met gasten. In Samen ga ik niet zelf koken. Ik ben de gastheer, met mijn vriendin Tresi van Woerkom."

Na een koksopleiding op de Rooi Pannen in Tilburg werkte Van Dongen een jaar bij De Karpendonkse Hoeve, een Eindhovens restaurant met een Michelin-ster. Nu is hij al zes jaar zelfstandig kok bij de vermaarde Taverne Paulus in zijn geboortedorp. Vanwaar deze sprong? "Ik wilde al heel lang voor mezelf beginnen. Toen ik dit zag wist ik dat dit de ideale gelegenheid was. Wat me voor ogen staat is een plek voor lunches, high tea en condoléances. Maar ook voor mensen die gewoon een goed kopje koffie willen. Daarnaast gaan we catering verzorgen voor bedrijven in de wijde regio. Die kunnen straks hun bestellingen doen op een speciale site en via een app."

BehoefteEr is behoefte aan een lunchroom in Gilze, is zijn overtuiging: "De lunch buitenshuis is in opkomst, wint aan populariteit. Mensen moeten daarvoor nu Gilze uit. We gaan voor kwaliteit en gastvrijheid. Alle patisserie is in huis gemaakt door een eigen chefkok. Voor luxe high teas hebben we een stijlvol oud servies. Maar gewoon een broodje kan ook."