Nieuws Actueel

Goesenaar (26) lanceert vier Slot Oostende-biertjes

De liefde voor speciaalbier uit zich bij Jens van Stee in tatoeages, een eigen biermerk en een baan als brouwer. Volgende week worden de eerste vier Slot Oostende-bieren van zijn hand gelanceerd, meldt de PZC.

Ellen Jobse 2 mei 2016

Jens van stee slot oostende bierbrouwer zytholoog

Om zijn nek hangt een zilveren kettinkje met daaraan een miniatuurversie van een bieropener en op zijn onderarm prijkt een tatoeage van zijn biermerk Bad Hair Brewing.

Voor wie het nog niet wist: Jens van Stee (26) houdt van speciaalbier. Tot zeven jaar geleden dronk de Goesenaar alleen maar pils, tegenwoordig kost het hem moeite om van een 'gewoon' biertje te genieten. "Qua smaak ben ik verpest, op biergebied dan he. Maar ik heb inmiddels geleerd de knop om te zetten, want anders zit ik altijd met mijn speciaalbiertje tussen mijn pilsdrinkende vrienden. Probeer ze dan maar eens bij te houden."

TuinschuurtjeEen droom kwam uit toen Jens eind vorig jaar te horen kreeg dat hij was gekozen tot bierbrouwer van Slot Oostende in Goes. Vader Bram was de eerste die het goede nieuws te horen kreeg. De twee ontdekten hun passie voor speciaalbier zeven jaar geleden tijdens een vakantie in Amerika.

Een cursus bij de Deltabrouwers volgde, waarna vader en zoon in het tuinschuurtje eigen brouwsels maakten. Uiteindelijk kwam daar de brouwerij Bad Hair Brewing uit voort. Jens ging nog een stapje verder: hij volgde de opleiding tot zytholoog en werd de jongste bierdeskundige van Nederland.

VerwonderingEn nu is daar de baan waar de jonge Goesenaar van droomde. In zijn eigen stad, slechts honderd meter van zijn huis vandaan. "Ik kan straks lopend naar mijn werk en rollend weer naar huis", grapt hij. Het gaat Jens voor de wind en dat realiseert hij zich maar al te goed. "Soms zijn er dagen dat ik denk: als ik het allemaal maar kan waarmaken." Tot nu toe lijkt hem dat goed af te gaan. De eerste vier Slot Oostende-bieren worden volgende week dinsdag officieel gelanceerd en er zijn alweer twee nieuwe in de maak: een IPA (India Pale Ale) en een Porter.

Naast al zijn werk voor Slot Oostende vragen ook de eigen brouwerij, de cursus bierbrouwen en het geven van proeverijen om de aandacht van Jens. Hij doet het allemaal met veel plezier, maar de meeste voldoening krijgt hij als hij zijn passie kan overbrengen op een ander. "Ik vind het zo mooi als ik aan de gezichten zie dat ik iets ontketend heb. De verwondering, het glunderen. Dat ik zeker weet: als diegene de volgende keer op een terras zit, bestelt 'ie zeker een speciaalbiertje."