Nieuws Actueel

Goffertpark blijft locatie voor grote concerten

Het Nijmeegse Goffertpark kan de komende vijf jaar rekenen op megabands die voor tienduizenden mensen in de openlucht willen optreden. Dit meldt De Gelderlander.

Henk van Gelder | Foto: Paul Bergen 8 februari 2017

Rolling stones

Nijmegen en concertorganisator Mojo blijven de komende vijf jaar samenwerken om grootschalige popconcerten in het stadspark mogelijk te maken. De samenwerking is tot mei 2022 verlengd, zo maakt de gemeente bekend.

Grote namen

Komende zomer spelen Guns N' Roses en Robbie Williams op de Goffertweide. Het concert van de band met zanger Axl Rose en gitarist Slash op woensdag 12 juli is uitverkocht. Er worden 60.000 rockfans verwacht. Acht dagen eerder speelt Robbie Williams in het park. Voor zijn Heavy Entertainment Show zijn nog kaarten beschikbaar. Mojo verwacht ook Williams uit te verkopen. Fans van de Rolling Stones hopen vurig op de komst van hun oude helden. Sommigen hebben al een hotelkamer in Nijmegen geboekt. Mojo zegt de band nog niet te hebben vastgelegd. ,,Dat willen we graag. Het zijn tot nu nog geruchten.'' Eerder stonden grote acts als de Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen, Muse en Coldplay in het Goffertpark.

Mojo

Op deGoffertweide worden al 30 jaar grootschalige popconcerten gehouden. Nijmegen en Mojo maken sinds 2007 meerjarige afspraken over de organisatie en uitvoering van de openluchtconcerten. Gemeente en concertpromotor zijn tevreden over de samenwerking.

,,De Goffert is voor ons een heel fijne locatie'', zegt een woordvoerder van Mojo. ,,Het is prachtig met al die bomen eromheen. Bovendien is het veld vrij breed, zodat fans een goed zicht hebben op het podium. Acts en artiesten die er optreden, reageren meestal enthousiast.''

Openluchtconcerten

Dat grote namen uit de muziekwereld Nijmegen aandoen, is goede reclame voor de stad, zo laat wethouder Bert Velthuis weten. De openluchtconcerten maken de stad voor veel inwoners ook aantrekkelijker. De wethouder hoort nu nog mensen praten over het concert dat Bruce Springsteen in 2013 in het Goffertpark gaf.

Mojo kan nog niet zeggen welke grote acts de komende jaren in Nijmegen spelen. Waarschijnlijk dient het park in 2018 weer als decor voor FortaRock. Het metalfestival slaat een jaartje over, maar directeur Robert Korstanje gaat ervan uit dat zijn festival volgend jaar weer in het Goffertpark wordt gehouden.