Nieuws Actueel

Goldman Sachs stijgt op Wall Street na meevallende resultaten

Goldman Sachs behoorde maandag met een plus van 4,2 procent tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De grote Amerikaanse zakenbank boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan kenners hadden verwacht dankzij hogere opbrengsten uit de obligatiehandel. Bank of America moest daarentegen afgelopen kwartaal meer geld opzijzetten voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald. De bank zag de rente-inkomsten echter stijgen dankzij de hogere rentetarieven. Het aandeel steeg 3 procent.

ANP 18 juli 2022

ANP180722165 1

De bankensector stond vrijdag ook al in de belangstelling. Citigroup en Wells Fargo stegen toen respectievelijk ruim 13 procent en ruim 6 procent na goed ontvangen kwartaalresultaten. Maandag werden Citigroup en Wells Fargo respectievelijk 2,8 en 3,5 procent hoger gezet.

De algehele stemming op Wall Street bleef positief na het sterke herstel van voor het weekeinde. Beleggers schoven de zorgen over de hoge inflatie en een mogelijke recessie aan de kant en lijken erop te hopen dat veel van het slechte nieuws inmiddels in de aandelenkoersen is verwerkt.

Opening

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1,1 procent op 31.620 punten. De brede S&P 500 dikte 0,9 procent aan tot 3897 punten en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 1,1 procent bij, tot 11.580 punten. Vrijdag wonnen de graadmeters al tot ruim 2 procent.

Boeing dikte 4,4 procent aan. Delta Air Lines (plus 5,8 procent) heeft tijdens de luchtvaartbijeenkomst in het Britse Farnborough honderd Boeing 737 MAX-toestellen besteld. De miljardenorder is een opsteker voor Boeing, aangezien de vliegtuigfabrikant er maar mondjesmaat in slaagt om de verkoop van de 737 MAX op stoom te krijgen na twee dodelijke ongevallen in een korte tijd met het toestel een paar jaar geleden.

Starbucks steeg 1,2 procent. Volgens de Britse krant Sunday Times overweegt de koffieketen zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk te verkopen. Mediabedrijf Paramount Global zakte 3,6 procent na een adviesverlaging door Morgan Stanley. Cryptobeurs Coinbase steeg bijna 12 procent dankzij sterke koersstijgingen van cryptomunten als bitcoin en ether.

Twitter

Twitter zakte 0,8 procent. Miljardair Elon Musk heeft een Amerikaanse rechtbank gevraagd de zaak die Twitter tegen hem aanspant over de afgeketste overname van de berichtendienst, uit te stellen naar volgend jaar. Twitter zou de rechtszaak in september van start willen laten gaan, maar Musk wil liever niet eerder dan februari in de rechtszaal verschijnen.

De euro was 1,0147 dollar waard, tegen 1,0094 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie (WTI) kostte 4,1 procent meer, op 101,57 dollar. Brent-olie werd 4,4 procent duurder, op 105,57 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws