Nieuws Actueel

Gouwenaar opent Koeien en Kaas in Alphense Hooftstraat

,,Ik was op slag verliefd", zegt Mark Maree over de plek van zijn nieuwe restaurant Koeien en Kaas. ,,Alphen is wel een leuke stad." Dat schrijft het AD.

Annemiek Brandriet | Foto: Peter Franken 26 oktober 2016

Peter Franken Koeien en Kaas Alphen aan den Rijn

Mark Maree, eigenaar van Koeien en Kaas wil betrokken zijn bij Alphen. ,,We komen hier niet alleen maar om ons kunstje te doen", zegt hij daarover. ,,Misschien kunnen we wel een Dragon Boat Race organiseren. We willen ook graag mee doen aan Culinair Alphen."

Betrokken

Maree bekent dat Alphen 'niet bovenaan het verlanglijstje stond'. Koeien en Kaas is al gevestigd in Gouda, Maree en zijn twee compagnons dachten aan uitbreiding van het concept. ,,We keken meer naar Leiden of Delft", zegt Maree.

Prachtige plek

Het werd Alphen. ,,Deze locatie aan het begin van de Hooftstraat kregen we aangeboden, ik was echt op slag verliefd. We zitten hier op een prachtige plek. Dit gebied was toe aan vernieuwing begrijp ik. Ik denk dat ook de Alphenaren het opnieuw moeten ontdekken."

Dagfunctie

Koeien en Kaas ging vrijdag open. De zaak werd het hele weekeinde goed bezocht. Op straat deelden promotieteams kaas en vleeswaren uit. Het restaurant is straks zeven dagen per week open, voor koffie, lunch en diner. ,,In Gouda gaan we om 17.00 uur open, hier willen we dat het restaurant een dagfunctie krijgt. Voor ons concept is dat ook een aanvulling." Als knipoog naar de Goudse locatie krijgen bezoekers een stroopwafeltje bij de koffie.

Rondje

Dat tegenover het restaurant ook horeca komt, juicht Maree alleen maar toe. ,,Ik geloof heel erg in concentratie van horeca. Mensen willen kunnen kiezen en ze willen iets te zien hebben. Als je alleen in een straat zit, is dat heel moeilijk. Nadat ik dit pand had bekeken, heb ik een rondje door Alphen gedaan. Ik moet toegeven, ik was aangenaam verrast. Alphen heeft een mooi winkelaanbod. Het centrum wordt de komende tijd alleen maar mooier. Hoe meer je als stad te bieden hebt, des te beter. Dan weten mensen je te vinden. Je moet jezelf wel op de kaart zetten."

Vleesgerechten

Er wordt nu nog volop gewerkt in de omgeving van het pand. Het terras moet nog aangelegd worden en het Nutsgebouw aan de overkant wordt de komende maanden verbouwd. Zoals de naam van de zaak al doet vermoeden, staan er vooral vleesgerechten bij Maree op de kaart. En kaas natuurlijk, je kunt er bijvoorbeeld aanschuiven voor een kaasfondue.

Natuurlijke producten

Maree en zijn team gebruiken ingrediënten uit de omgeving. ,,Dat is misschien hip, maar ook heel logisch", reageert de eigenaar. ,,Mensen zijn steeds nieuwsgieriger naar wat ze eten. Wij weten waar onze producten vandaan komen. We maken alles wat we kunnen maken zelf. Zoals onze kaassoufflé en kaasburgers. Het mooie van kaas is dat de meeste mensen er wel van houden. Het is bovendien geweldig te gebruiken voor vegetarische gerechten."

Gerelateerde artikelen

'Hoezo heeft de Van Nesstraat geen toekomst?'

Na 32 jaar valt het doek voor swingcafé Querelle