Nieuws Actueel

Grijs verificatievinkje op Twitter weer verdwenen

Twitter heeft zijn nieuwe grijze vinkje voor officiële accounts na enkele uren weer verwijderd. De nieuwe eigenaar Elon Musk gaf op het sociale medium dat hij onlangs heeft gekocht aan met meer experimenten te komen.

ANP 9 november 2022

ANP091122218 1

Twitter kwam woensdag met een vinkje waarmee het sociale-mediaplatform aangeeft dat bepaalde accounts geverifieerd zijn. Het grijze vinkje zou dienen ter vervanging van een blauw vinkje, dat nu nog dezelfde functie vervult. Politici, overheidsinstellingen, mediaorganisaties en sommige bekende personen kregen dit grijze tekentje, voorzien van het woord 'official'.

De ingreep zou nodig zijn omdat Twitter na de overname door Elon Musk gebruikers van de berichtendienst wil laten betalen voor het blauwe vinkje. Dat zou echter verwarring opleveren over geverifieerde accounts, schreef productontwikkelaar Esther Crawford eerder in een tweet.

Tweet Musk

Musk schreef zelf in een tweet dat "Twitter nog veel domme dingen zal doen de komende maanden. We behouden dat wat werkt en veranderen wat niet werkt."

Musk wil Twitter minder afhankelijk maken van advertentiegelden, die nu nog voor veruit de meeste omzet zorgen. Hij wil daarom de prijs voor het abonnement Twitter Blue met drie dollar verhogen, tot 7,99 dollar. Naast een vinkje krijgen die leden mogelijk ook het voordeel dat ze langere video's of geluidsfragmenten kunnen delen en hoger verschijnen bij de reacties op een tweet.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws