Nieuws Actueel

Groen licht voor Lidl aan Enschedesestraat

De Raad van State is het niet eens met Albert Heijn, Jumbo en andere supermarkten dat de gemeente Hengelo met een ‘parkeertruc’ de weg vrijmaakt voor de bouw van een Lidl aan de Enschedesestraat. Volgens de Raad is het geen probleem voor Lidl om een naastgelegen perceel aan te kopen en daarop bijna veertig extra parkeerplaatsen aan te leggen.

Van onze redactie 21 april 2016

Lidl Hengelo Wim Corduwener

In elk geval is er geen sprake van een truc, zo blijkt uit een definitieve uitspraak over de omgevingsvergunning voor de supermarkt. Verder benadrukt de Raad dat het bouwplan van de bijna 1.900 vierkante meter grote supermarkt plus in totaal 102 parkeerplaatsen geheel past binnen het Hengelose detailhandelsbeleid en bestemmingsplan.

UitbreidingDaarbij is het van belang dat het niet om een nieuwe vestiging gaat, maar om een uitbreiding van al aanwezige detailhandel. Voorheen zat er een woon- en babywinkel op deels dezelfde locatie en waren er slechts 21 parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar. Bovendien zit de supermarkt in een gemengd woon- en werkgebied en niet op een bedrijventerrein, zoals de concurrenten beweerden. De Raad ziet daarom geen reden de komst van Lidl te blokkeren.

Foto: Wim Corduwener