Nieuws Actueel

Grootverdiener Martin Garrix pakt Popprijs 2016

Dj Martin Garrix (20) heeft de Popprijs 2016 gewonnen. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt op het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen. Garrix, die eigenlijk Martijn Garritsen heet, nam de prijs niet zelf in ontvangst; hij is op dit moment in het buitenland. Dat schrijft het AD.

Redactie AD, Floris Visman | Foto: ANP 16 januari 2017

Martin garrix Popprijs 2016 Groningen Noorderslag

De dj sprak het publiek toe in een videoboodschap. De jury vindt dat Garrix zich van veel andere dj's onderscheidt door zijn 'drang naar vernieuwing en feilloze gevoel voor melodie en hits'. Ze noemt hem een artiest 'met imposante cijfers'. Garrix, de huidige beste dj van de wereld volgens het Britse tijdschrift DJ Mag, scoorde hits met nummers als Animals en In The Name Of Love.

Twaalfkoppig managementteam

Garrix kan het natuurlijk niet allemaal in zijn eentje. Zo heeft een beetje succesvolle dj heeft tegenwoordig minstens een life-coach en een twaalfkoppig managementteam om zich heen. Voor de jonge Amstelvener Martin Garrix is dat niet anders. Op z’n vijftiende maakte hij al muziek voor anderen, op z’n twintigste reist hij zo’n driehonderd dagen per jaar de wereld rond. Wat zijn, naast een natuurlijke dosis talent, de succesingrediënten? Lees het hier.

Eerdere winnaars

De Popprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de band of artiest die volgens de jury in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar ging de prijs naar New Wave (Lil' Kleine en Ronnie Flex). Eerdere winnaars waren onder meer The Common Linnets, Anouk en De Jeugd van Tegenwoordig. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay.

Meer prijzen

Eerder op de avond werden ook de IJzeren Podiumdieren toegekend, de prijzen van de popsector. TivoliVredenburg in Utrecht werd daarbij uitgeroepen tot beste poppodum van Nederland. Eurosonic Noorderslag kreeg de prijs voor beste festival.

Gerelateerde artikelen

Zo blijft dj en jonge miljonair Martin Garrix rijk en succesvolHiermee verdient dj en miljonair Armin van Buuren zijn geldPrimeur: dj Hardwell stapt in blockchain