Nieuws Actueel

Grote Noorse order Nederlandse bouwer elektrische bussen Ebusco

De Nederlandse producent van elektrische bussen Ebusco heeft een grote order uit Noorwegen ontvangen. Het beursgenoteerde Ebusco gaat 76 bussen leveren voor het openbaar vervoer in en rond de Noorse hoofdstad Oslo. De bestelling komt van het ov-bedrijf Nobina. Er werden geen financiële details gemeld over de opdracht.

ANP 16 september 2022

ANP160922060 1

De bussen moeten eind 2023 geleverd gaan worden. Nobina is het grootste openbaarvervoerbedrijf in Scandinavië en had eerder ook al bussen besteld bij Ebusco. Die rijden in Denemarken. In totaal groeit de vloot van Ebusco-bussen bij Nobina nu naar 176 stuks. Topman Peter Bijvelds van Ebusco zegt in een toelichting blij te zijn met de vervolgorder, die zal helpen met de groeiambities van zijn bedrijf.

Ebusco bestaat sinds 2012. Het hoofdkantoor staat in Deurne, waar ook de productiefaciliteiten zijn gevestigd. Daarnaast heeft de onderneming nog een externe locatie in China. De bussen van Ebusco, dat in oktober vorig jaar een notering kreeg aan de beurs in Amsterdam, zijn onder meer te vinden in grote steden als Amsterdam, Frankfurt en München.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws