Nieuws Actueel

Hamers moet flink gaan reorganiseren bij UBS en Credit Suisse

UBS heeft Credit Suisse gered door de bank over te nemen, maar de stap luidt waarschijnlijk een grote banenreductie in bij beide banken. Door het samengaan van de Zwitserse concerns ontstaan er namelijk veel dubbele functies. De Nederlandse UBS-topman Ralph Hamers, die eerder de baas was van ING, zal dus flink moeten gaan reorganiseren bij de fusiebank.

ANP 20 maart 2023

ANP200323047 1

De twee kredietverstrekkers hadden eind vorig jaar samen bijna 125.000 mensen in dienst. Zelfs voor de miljardendeal met UBS zondagavond werd beklonken was Credit Suisse al bezig met het schrappen van 9000 banen in een poging zichzelf er weer bovenop te krijgen.

Hoeveel medewerkers er precies ontslagen zullen moeten worden is volgens UBS nog niet te zeggen. Maar de bank heeft al wel erkend dat het waarschijnlijk om een aanzienlijk aantal gaat. Vakbonden in Zwitserland hebben UBS al opgeroepen om de ontslagen tot een "absoluut minimum" beperkt te houden.

Kostenverlaging

UBS is van plan de jaarlijkse kosten van het gecombineerde bedrijf tegen 2027 met meer dan 8 miljard dollar te hebben verlaagd. Dat is bijna de helft van de uitgaven van Credit Suisse vorig jaar. Maar hoe UBS dat precies wil gaan doen is nog niet bekend.

Volgens Hamers moeten er nog veel details worden uitgewerkt. "Ik weet dat er nog vragen zullen zijn die we niet hebben kunnen beantwoorden", zegt hij erover in een toelichting. "En dat begrijp ik en ik wil er zelfs mijn excuses voor aanbieden."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws