Nieuws Actueel

Healthcenter Bodyline dit jaar het Vitaalste Bedrijf van Zeeland

Healthcenter Bodyline in Terneuzen is dit jaar verrast door titel Vitaalste Bedrijf van Zeeland, schrijft BN/De Stem.

Frank Balkenende (PZC) 17 mei 2017

Bodyline Vitaalste Bedrijf van Zeeland 3

Het gebeurt niet elke dag dat een olympisch kampioen jou een prijs uitreikt. Het overkwam gisteren de beduusde eigenaren van Healthcenter Bodyline in Terneuzen. Pieter van den Hoogenband verraste hen met de titel Vitaalste Bedrijf van Zeeland. Het bedrijf van Pim Lexmond en Anita Boone verdedigt de Zeeuwse eer 23 november in de landelijke finale.

Pareltje op de kroon

Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf in Zeeland het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Bodyline liet de andere genomineerden, jachtbouwer Amels in Vlissingen en webshop YourSurprise in Zierikzee, achter zich. Boone en Lexmond zijn verguld met de prijs. ,,We vinden het eigenlijk heel normaal wat we doen. Deze prijs is dan een pareltje op de kroon.''

Het Zeeuwse healthcenter helpt meer dan vijfduizend klanten hun leven gezonder en vitaler in te richten. Het groeiende Bodyline telt vestigingen in Terneuzen, Hulst en binnenkort een in Oostburg. Het heeft verder een kleine vestiging bij de VV Philippine en begint binnenkort activiteiten op het strand in Oostburg.

Samenwerkingen

Het bedrijf werkt nauw samen met allerhande organisaties, instellingen en verenigingen. Zo is er bijvoorbeeld een programma voor (herstellende) kankerpatiënten dat samen met de afdeling oncologie van ziekenhuis Zorgsaam is opgezet. Evengoed ondersteunt het fanfares en zangkoren.

Lees ook: Goed werkgeverschap is ook het vitaal houden van je werknemers

Eigen onderneming

,,Het is heel breed wat we doen. We zien ons als een kenniscentrum voor gezondheid en bewegen. Ons hoofddoel is mensen in hun kracht te zetten, zodat ze zich fit voelen.'' Het bedrijf telt 25 arbeidsplaatsen. Bodyline heeft de afgelopen jaren daarom veel geïnvesteerd in de vitaliteit van de eigen werknemers. ,,We hebben een programma ontwikkeld om mensen die dat willen te helpen een eigen onderneming op te zetten", zegt Lexmond. ,,Ze kunnen hun eigen bedrijfje beginnen als zelfstandig trainer. Dit betekent dat zij hun kwaliteiten kunnen uitbreiden en meestal ook dat ze meer gaan verdienen." Bovendien snijdt het mes aan twee kanten: de personal trainers kunnen ook cliënten van Bodyline helpen die behoefte hebben aan meer persoonlijke aandacht.

Pionier

,,Je merkt dat mensen meer plezier in hun werk krijgen als je ze uitdaagt om hun eigen grenzen te verleggen.'' Van den Hoogenband noemt Bodyline een 'pionier'. ,,Als je een vestiging in Eindhoven wilt beginnen, bel me alsjeblieft, dan gaan we dat regelen. Zo'n bedrijf kunnen daar ook gebruiken.''

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar.

Mensen krijgen meer plezier in hun werk als je ze uitdaagt

Pim Lexmond, eigenaar Healthcenter Bodyline