Nieuws Actueel

Hengelo mikt op bijzondere winkeltjes

De Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) gooit het roer om. Het bestuur wil zich voortaan meer richten op strategische ontwikkelingen, met 'de compacte binnenstad' als uitgangspunt.

Van onze redactie 21 maart 2016

Hengelo centrum luchtfoto lenneke lingmont

In de eerste bestuursperiode (2011-2015) lag het accent vooral op het opbouwen van een stevige organisatie en het verwerven van een positie ten opzichte van de gemeente. Naar de mening van voorzitter Henk Dassen is dat goed gelukt. In de afgelopen vijf jaar heeft de SCH zich volgens hem bewezen als 'een correcte en betrouwbare partner', die serieus wordt genomen. Ook door de gemeente. "Als we nu iets roepen over de koopzondagen, wordt ernaar geluisterd."

StrategieDaarmee is het tijd geworden om de bakens te verzetten. "Het gaat niet meer om spiegeltjes en kraaltjes, maar om strategie", zegt Dassen. Het bestuur heeft daarvoor versterking gekregen van Irvin Barnard, Marieke Dooren, Roland Schwind en Dennis Assink. Centrummanager Gerard Veldhof laat de praktische ondersteuning van evenementen voortaan over aan een aparte commissie onder leiding van Kim Vollenbroek en gaat zich vooral bezighouden met de uitwerking van het plan Toekomstbestendige Binnenstad Hengelo (TBH) en het overleg met de gemeente.

Zelfstandige ondernemersOm als binnenstad te overleven moeten de ondernemers volgens Dassen het accent gaan leggen op leisure & pleasure: vermaak en plezier. Het Hengelose centrum zal het in de toekomst vooral moeten hebben van kleine zelfstandige ondernemers die iets bijzonders toevoegen. "Geen bagger, maar hoogwaardige kwaliteit." 'Grote jongens' als Primark zullen volgens Dassen toch voor Enschede kiezen. "Daar moet je nuchter in zijn."