Nieuws Actueel

Hengeloos ijsbier zomerhit van 2016?

Hij ziet het al helemaal voor zich. Volgens Frank Hendriks, eigenaar van de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo, wordt zijn Iced Beer dé zomerhit van 2016 op de terrassen. "Heel verfrissend." In de Twensche Courant Tubantia een interview.

Van onze redactie 9 mei 2016

Ijsbier twente hengelo christian van der meij

Iced Beer is een bevroren drankje dat voor 95 procent bestaat uit speciaalbier en dat gedronken wordt met een rietje. Het is verkrijgbaar in twee smaken: radler en rosé, allebei uiteraard van eigen makelij. Hendriks heeft het ontwikkeld met Almeloër Roel Nijhof. Diens bedrijf Monsterslush Nederland levert de slush-ijsmachines en de basissiroop die aan het bier wordt toegevoegd.

Verhouding Het was volgens het duo nog een hele toer om de juiste verhouding te vinden. Met te veel siroop wordt het drankje te dun en te zoet. "En het moet natuurlijk nog wel naar bier smaken." Met te weinig siroop wordt het één klomp ijs en gaat de machine kapot.

In de radler zit 2 procent alcohol, in de rosé 4 procent. "Een volwassen drankje, geschikt voor mannen en vrouwen."

Horecavakbeurs Enkele weken geleden introduceerde Hendriks het al op de horecavakbeurs in de oude Hazemeyerfabriek. Op Hemelvaartsdag presenteerde hij het drankje voor het eerst aan het grote publiek, op de Lekker Twente Familiedag bij De Houtmaat. "Het is heel goed ontvangen."

Proeflokaal Behalve in het proeflokaal van de Twentse Bierbrouwerij is Iced Beer inmiddels verkrijgbaar bij café 't Pleintje in Hengelo en enkele 'hippe' zaken in Amsterdam. Dat is nog maar het begin. "Nu gaan we het verder uitrollen." En de prijs van een glas? Rond 4 euro.