Nieuws Actueel

Hesselink Trucks wil uitbreiden om boete van gemeente te voorkomen

Het bedrijf Hesselink Trucks aan de Loodijk in Saasveld bespreekt binnenkort met de gemeente Dinkelland de mogelijkheden om het bedrijf dat in het buitengebied zit, uit te breiden.

Van onze redactie 11 maart 2016

Vrachtwagen thinkstock

Op die manier moet een einde komen aan de ongewenste situatie waarbij Hesselink trucks en opleggers moet parkeren in een weiland naast het bedrijf. Volgens het bestemmingsplan mag dat niet en de gemeente Dinkelland is daarom voornemens dat als Hesselink nog een keer in de fout gaat, een boete van 5.000 euro op te leggen aan het bedrijf.

VerkoopHet Saasveldse bedrijf koopt tweedehands trucks in en verkoopt ze weer door. "Dan komt het voor dat we in een keer meerdere trucks met opleggers binnen krijgen", vertelt John Hesselink, directielid van het bedrijf,. "Daarvoor hebben we niet altijd plek bij ons bedrijf in Saasveld waardoor een truck of oplegger tijdelijk in het weiland wordt gestald. Dat mag niet, dat weten we ook, maar het kan niet anders."

Opslag in BorneHesselink beschikt in Borne over een terrein waar de trucks en opleggers gestald kunnen worden. "Maar dat is niet ideaal", zegt Hesselink. "Nu komen de trucks en opleggers aan in Saasveld waar we ze inspecteren en eventueel opknappen, vervolgens worden ze naar Borne gereden. Als er dan een klant is moeten we de wagens weer ophalen en naar Saasveld brengen. Dat is niet alleen omslachtig voor ons, voor de buurt is het ook vervelend want we worden zo gedwongen veel vaker met trucks door de omgeving te rijden."

Hesselink heeft daarom bij de gemeente aangegeven het naastgelegen weiland graag bij het bedrijf te willen trekken. "Wat wij het liefst zien is dat we 7.000 vierkante meter eigen grond bij het bedrijf mogen betrekken", vertelt Hesselink. "Dan kunnen wij hier verder."