Nieuws Actueel

Het doek valt voor voor Zwart Goud Koffie & Vintage

Voor koffie- en meubelzaak Zwart Goud in de Utrechtse Kanaalstraat in Lombok was het zaterdag de laatste dag. Omdat de vergunning is ingetrokken kon Utrecht er dit weekeinde voor het laatst een kopje zwart goud drinken. Dat bericht het AD.

Yelle Tieleman 29 maart 2016

Zwart goud koffie vintage utrecht

Zwart Goud Koffie & Vintage kwam in januari van dit jaar in de problemen. De winkel had geen volledige horecavergunning. Daarom verkocht eigenaar Fred Hildebrand ook vintagemeubels.

ZondeHildebrand had een vergunning voor additionele horeca (horeca erbij), maar volgens de gemeente Utrecht is de zaak toch vooral een horeca-onderneming.

"Nou, dat was dan de laatste keer. We gaan je missen hoor", roept een vrouw als ze zaterdagmiddag afrekent. "Heel erg zonde dat ze dicht moeten. Je kon hier heerlijk zitten."

Grotere problemenZe is niet de enige die er zo over denkt. Geholpen door het goede weer van de paaszaterdag komen veel Utrechters nog even langs voor een kop koffie op het terras. "Zoiets hoeft de gemeente toch niet per se te sluiten. Er zijn hier in de straat wel grotere problemen", zegt Erik. "Mijn achternaam is niet zo belangrijk."

Ook op Facebook regent het reacties. Fans van de koffiezaak snappen niet waarom de zaak dicht moet. "Dit is echt ontzettend jammer! Soms snap je helemaal niets van het gemeentelijk beleid. Op de Amsterdamsestraatweg zitten vijftig kappers en op de Kanaalstraat is geen ruimte voor een legaal, goed lopende, gezellige, niet witwassende koffiezaak", schrijft Marthe Van Pinxteren.

Toegevoegde waardeDaar sluit Alica Heeger zich bij aan. "Wat ontzettend jammer dat de gemeente de toegevoegde waarde van zo'n leuk koffietentje niet inziet."

Wat er voor Zwart Goud in de plaats komt, is nog onduidelijk. Zwart Goud is niet de eerste horecazaak die door de gemeente wordt gesloten. Onlangs werd lunchroom Picobello aan de Vleutenseweg gesloten. De eigenaar van de zaak heeft een geschil met justitie. De gemeente wist dat en gaf toch een vergunning af, maar trok die plotseling in.