Nieuws Actueel

Jump XL: 'Het grootste springpark van het land'

Het trampolinepark van Jump XL dat gevestigd wordt in de hal van Racket Sport in Waalwijk wordt het grootste van Nederland. "Het zal niet alleen het grootste zijn, maar wordt ook ons paradepaardje waar we alle noviteiten op het gebied van trampolinespringen presenteren", zegt directeur Marly van Leeuwen van Jump XL.

Sjaak Koolen 8 maart 2016

Jumpxlwaalwijk

De komst van het trampolinepark betekent wel het einde van Racket Sport als tennis- en squashhal. Met ingang van 1 april moeten tennissers en squashers hun heil elders zoeken. Jump XL begint dan meteen met het verbouwen en inrichten van de hal.

Van Leeuwen verwacht het trampolinepark op 1 juni te kunnen openen. De buitentennisbanen blijven wel in gebruik.

Racket Sport streek een jaar of vijfendertig geleden neer in de Bachlaan in Waalwijk. In die tijd verrezen op veel plaatsen tennishallen.

Volgens eigenaar Erwin Hermes van Racket Sport Waalwijk zijn de hoogtijdagen van tennishallen voorbij. "We draaien al een jaar of zeven met verlies. Daarom waren we al een tijdje op zoek naar een nieuwe bestemming", aldus Hermes.

Jump XL komt voor hem dan ook als geroepen. "Een trampolinepark is een goede investering. Het is een groeimarkt. En een aanwinst voor Waalwijk", zegt Hermes, die zelf een trampolinepark exploiteert in Geleen.

Van Leeuwen kan dat alleen maar bevestigen. Jump XL werd twee jaar geleden opgericht. Over een paar maanden telt het Boxtelse bedrijf zeventien vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Buiten Europa is Jump XL actief in Thailand. "En we zijn nu ook in gesprek over een trampolinepark in het Midden-Oosten", meldt Van Leeuwen.

Met een oppervlakte van 2.300 vierkante meter wordt Jump XL Waalwijk volgens Van Leeuwen de grootste van het land.

"Omdat we zo veel ruimte hebben, kunnen we van Waalwijk ons voorbeeldpark maken. Het trampolinespringen is volop in ontwikkeling. We bedenken steeds nieuwigheden die we straks in Waalwijk kunnen laten zien."

Volgens Van Leeuwen zijn trampolineparken geen hype die snel weer voorbij gaat. "In Amerika werd het eerste park in 2004 opgericht. Nu zijn er zo'n 500 en er komen er nog steeds bij. Trampolinespringen biedt veel mogelijkheden als sport én als vrijetijdsbesteding. Het is voor alle leeftijden. Je kunt veel dingen doen op de trampoline, van aerobics en evenwichtsoefeningen tot stunten. Ook sportverenigingen hebben de trampoline ontdekt als trainingsalternatief."

Trampolineparken zijn overgewaaid uit Amerika. Daar zijn er nu zo'n vijfhonderd. En er komen er steeds meer.