Nieuws Actueel

Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe 2017: Energiewacht NV

Installatiebedrijf Energiewacht NV uit Assen is Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs aan directeur Marco Meijer. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ 28 maart 2018

ONVZ Vitaalste Bedrijf Drenthe Energiewacht NV

Plan opgesteld

Energiewacht liet NewComm IT en ICT-bedrijf Verentis achter zich. Energiewacht begon eind 2015 het project Eigenwijs in balans. In samenspraak met onder meer vertegenwoordigers van de 400 medewerkers werd een plan opgesteld om vitaliteit meer onder de aandacht van de collega’s te krijgen. De medewerkers van Energiewacht zijn trots op hun bedrijf. Dat voel je.

“Energiewacht is een absolute koploper op het gebied van duurzame inzetbaarheid”, zegt Van den Hoogenband. “Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress verminderen, maar ook over goed slapen.”

Succesvollere ondernemers

Een werkgever speelt daar volgens Van den Hoogenband een belangrijke rol in. “Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers. Dat bewijst Energiewacht als geen ander.”

Over Het Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.