Nieuws Actueel

Het Vitaalste Bedrijf van Limburg 2017: Enexis

Energieleverancier Enexis uit Maastricht is dit jaar het Vitaalste Bedrijf van de provincie Limburg. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs aan Yvonne Schobbe.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ | Foto: Koen Verheijden 26 maart 2018

Het Vitaalste Bedrijf Limburg Enexis

Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Enexis liet de andere genomineerden, Geodis Logistics uit Venlo en Thermae 2000 uit Valkenburg, achter zich.

Dagelijkse routine

Enexis uit Maastricht is een van de acht grote netbeheerders van Nederland. Naar aanleiding van een intern onderzoek dat werd uitgevoerd in 2015 heeft de directie meteen doorgepakt en een gezondheids- en vitaliteitsprogramma ontwikkeld voor de driehonderd medewerkers.

“We wilden een structurele mentaliteitsverandering in beweging zetten”, stelt woordvoerder Yvonne Schobbe. “Het gaat niet alleen om een gezond broodje in de kantine, maar je moet proberen gezondheid en vitaliteit in de breedste zin van het woord een plekje te geven in de dagelijkse routine van medewerkers.

Yogalessen

Binnen Enexis worden nu onder werktijd sportsessies, kookworkshops en yogalessen in groepsverband georganiseerd; iedere medewerker kan zijn eigen sport zoeken, van bootcamp tot zwemmen. Ook is er een jeu de boule-baan op kantoor en gratis fruit.

Werknemers reageren enthousiast en droegen zelf al tientallen nieuwe ideeën aan. “We zijn heel trots op de eerste resultaten”, vertelt Schobbe. “De scores waren na een jaar al beter. We hadden ingezet op 10 procent minder ziekteverzuim; daar zijn we rúim overheen gegaan. En het gemiddelde gewicht van onze medewerkers is ook gedaald. Het is nu van belang al dat enthousiasme levend te houden.”

Over de verkiezing

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.