Nieuws Actueel

Hiermee verdient dj en miljonair Armin van Buuren zijn geld

Armin van Buuren, één van Nederlands best verdienende dj's. Maar waarmee verdient de muzikant zijn miljoenen? Tipje van de sluier: niet alleen met plaatjes draaien.

Floris Visman | Foto: ANP 6 december 2017

Armin van Buuren geld miljonair dj

In de ruim twintig jaar dat Armin van Buuren in het vak zit, is hij maar liefst vijf keer tot beste dj van de wereld uitgeroepen door het gerenommeerde DJ Mag. Hij scoorde wereldwijd hits en bracht het grote publiek in aanraking met trance door zijn tot megaproporties uitgegroeide radioprogramma A State Of Trance.

Vermogen

De Leidenaar verdiende daar prima mee; volgens het AD heeft Van Buuren een geschat vermogen van 40 miljoen euro. En hoewel hij al jaren constant de wereld over gaat om op te treden, is dat niet het enige waar hij zijn geld mee verdient. Wat blijkt; de dj heeft een uitstekend zakelijk instinct.

Lees ook: Zo blijft dj en jonge miljonair Martin Garrix rijk en succesvol

Armada Music

Geld verdienen in de muziekwereld kan ook door anderen plaatjes te laten draaien. In 2003 begon de dj het platenlabel Armada Music met twee collega's. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerd label en Armada is het best bekeken YouTube-dancekanaal van Nederland. Op dit moment staan dj's als Sunnery James, Julian Jordan, Dimitri Vegas & Like Mike onder contract bij Armada. Eerder zaten Hardwell, Paul Oakenfold en Paul van Dyk ook bij het label.

Rechtenstudie

De 39-jarige dj studeerde ooit rechten en naar eigen zeggen heeft hij daar nog steeds profijt van. In een interview met Party Scene zegt hij daarover: "Ik doe er eigenlijk nog dagelijks mijn voordeel mee, al loop ik niet in een pak op een kantoor. Ik heb er echt verschrikkelijk veel van geleerd, vooral omdat ik ondernemingsrecht, belastingrecht en auteursrecht heb gedaan."

A State Of Trance

Er was een tijd dat veel vakgenoten zeiden dat trance op de weg terug was. Van Buuren geloofde dat niet en begon in 2001, tegen de goedbedoelde adviezen in, de radioshow A State Of Trance. Sindsdien is het in talloze landen op de radio en luisteren er tientallen miljoenen mensen per week naar het programma. Hij bracht A State Of Trance in 2011 onder bij Radio 538. Inmiddels is de dj 790 uitzendingen en een terugkerend festival verder.

Vernieuwing

Ondanks dat Armin van Buuren al twintig jaar in het vak zit, blijft hij constant vernieuwen. Dit jaar is hij bijvoorbeeld de samenwerking aangegaan met het Van Gogh Museum. Hij koppelde in een multimediatour tracks van zijn album Embrace aan elf kunstwerken van Vincent van Gogh. Vrijdag 18 november gaf hij als eerste dj een soloshow in China en drie jaar geleden speelde hij een rol in de film Verliefd op Ibiza. Hij zorgt dat fans hem niet zat worden en dat hij in niet in de schaduw van de jongere generatie komt te staan.

ADE

Armin van Buuren geeft tijdens het Amsterdam Dance Event in onze hoofdstad twee feestjes. A State of Trance in AFAS Live op 19 oktober en AMF Amsterdam in de Amsterdam ArenA op 21 oktober. Tijdens dat laatste feest verschijnt niet alleen Armin in de dj-booth, maar ook dj's als Hardwell en David Guetta.

Lees ook: Zo sleept dj Tiësto zijn miljoenen binnen

Het nieuwste zakelijke initiatief van de muzikant is een online cursus 'Hoe word ik een dj'. CEO en mede-oprichter van het zogenoemde MasterClass David Rogier legt uit. "Mensen aan het dansen maken is zowel een kunst als een wetenschap. Het heeft te maken met het vormen van geluid, mixen en nummers arrangeren voor een maximale impact. Dat is de klasse van Armin, hij is zeker weten een van de beste dj's aller tijden.

Armin van Buuren behandelt zowel de zakelijke als de technische kant van het vak tijdens zijn online cursus.