Nieuws Actueel

High-end 'tankstation van de toekomst'

Aan de Europabaan in Woerden staat het tankstation van de toekomst. "Er zijn maar weinig pompen van dit niveau", zegt stationsmanager Arie Spruit in AD Utrecht.

Redactie AD Utrecht I Foto: Rianne den Balvert 12 september 2016

Tankstation Woerden A12 Europabaan Arie Spruijt

De verbouwde pompwinkel aan de Europabaan - richting de A12 - is al geopend, maar over vier weken staat de nieuwe naam D!Vers groot op de luifel, is alle bestrating gelegd en staan er banken in het zitgedeelte. Ook opent de kettingwasstraat, waardoor in korte tijd meer auto's kunnen worden gereinigd. Eigenaren zetten een bedrag op hun kenteken. Per wasbeurt wordt na een scan een bedrag afgeschreven.

Tappunt voor yoghurt

In de shop met bakkerij geen automatenkoffie of rekken snoep, maar een tappunt voor yoghurt en verse broodjes: belegd met kaas uit Woerden, zalm, fijngesneden biefstuk of ossenworst uit Linschoten. Bloemen zijn nu te koop in een geconditioneerde shop-in-shop, waar het station op termijn bloemschikcursussen wil organiseren.

Zalm en biefstuk

"Dineren is in de tankstationwereld nog moeilijk van de grond te krijgen. Daaraan proberen wij invulling te geven met een moderne keuken," aldus Spruit. Een installatie dus die friet afbakt met lucht en een kookeiland met inductiewok voor gerechten als kip-reepjes met groente, of stukjes biefstuk in teriyakisaus. Spruit: "Veel pompen serveren 's middags een uitsmijter. Wij gaan veel verder met gebakken zalm of biefstuk tot 21.00 uur."

Stomerij

Benzinestationhouders halen hun winst in toenemende mate uit nevenactiviteiten. De verbouwing was noodzakelijk om het hoofd boven water te houden, stelt de manager. "Als iemand overhemden brengt, wassen en drogen wij die 's nachts. Vervolgens gaan ze naar de stomerij waar de hemden worden gestreken. De klant heeft ze twee dagen later terug op een hangertje."

Gerelateerde artikelen:Haagse winkeliers zoeken het in blurringOndernemer geeft tankstation niet snel op